Rareș Bogdan, despre susținerea lui Florin Cîțu: Preşedintele PNL care a pierdut alegerile şi-a dat demisia

În acest context, Rareş Bogdan a punctat că unul din motivele pentru care îl susţine pe Florin Cîţu este că, în ultimii 30 de ani, preşedinţii în funcţie au renunţat la poziţiile lor în partid atunci când au pierdut alegerile.

„Cred că sunt exagerări. Cine ştie, poate domnul Orban se uită la alte lucruri decât mă uit eu, nu-mi dau seama. L-am ascultat şi eu şi am rămas puţin tulburat de discursul domniei sale de astăzi. Era într-un fief care-l susţine într-o proporţie destul de mare şi probabil de asta a fost puţin mai violent în limbaj decât de obicei. Domnia sa de obicei e un om destul de ponderat. Eu vă spun că nu-mi doresc să intru în polemică cu, încă, preşedintele partidului”, a declarat Rareş Bogdan duminică, 1 august, la România TV.

O chestiune extrem de simplă

De asemenea, acesta a punctat că susținerea lui Florin Cîțu este „o chestiune extrem de simplă”.

„Îl susţinem pe Florin Cîţu pentru o chestiune extrem de simplă: 30 de ani preşedintele Partidului Naţional Liberal, atunci când a pierdut alegerile, a demisionat. Este prima dată în 30 de ani când preşedintele partidului nu a plecat frumos de la conducerea partidului, cum a făcut şi Crin Antonescu, cum a făcut şi Valeriu Stoica, cum au făcut şi o mulţime de alţi preşedinţi ai PNL de-a lungul timpului. Asta-i tot. Şi Theodor Stolojan, şi Alina Gorghiu, şi Vasile Blaga. Dar, mă rog, nu vreau să intru în polemică cu domnia sa, chiar nu doresc să intru cu încă preşedintele partidului nostru”, a mai spus Rareş Bogdan.

Mai apoi, europarlamentarul a vorbit și despre scandalul de la alegerile PNL Timişoara, unde mai mulţi membrii ai taberelor adverse au reacționat violent.

„Nu mă bat eu, eu sunt un om care aleg cartea, nu m-am bătut în viaţa mea şi nici nu am de gând să mă bat, decât pe idei. Îmi pare rău că nu m-am dus, pentru că aş fi potolit spiritele”, a conchis Rareș Bogdan.

Sursă foto: Capital