Anunțul momentului în România! Ce se întâmplă cu vaccinarea obligatorie? Scrie chiar în Constituție

Europarlamentarul Rareș Bogdan a declarat la Antena 3 că este bine ca românii să fie prudenți și să se vaccineze, precizând că și el s-a vaccinat. Acesta a mai spus că cea mai bună soluție care ar putea fi luată în această perioadă este relaxarea măsurilor, subliniind că Guvernul deja a luat-o în calcul.

„Am avut si 10.000 de cazuri (de coronavirus) pe zi. Nu trebuie sa ne alarmam, din punctul meu de vedere. E totusi bine sa fim prudenti, sa ne vaccinam. Si eu m-am vaccinat. Chiar daca in Marea Britanie a crescut numarul de cazuri, nu sunt cazuri grave. Eu cred ca cea mai buna este calea relaxarii. Sa stiti ca Guvernul a ales sa relaxeze masurile.”, spune acesta.

Oamenii nu pot fi obligați să se vaccineze

Prim-vicepreședintele Partidului Național Liberal a spus că oamenii nu pot fi obligați să se vaccineze dacă nu vor, subliniind că asta se aplică atât în cazul personalului activ sau esențial. El mai spune că partidul din care face parte nu va susține discriminarea pe bază de vaccin.

”Atrag atentia ca nu poti sa obligi pe nimeni sa se vacineze, nici personal activ, nici personal esential si nu poti restrictiona doar pe baza de vaccin. Nu vom sustine (discriminarea pe baza de vaccin)”, a declarat Rareș Bogdan.

Ce spune Florin Cîțu despre acest subiect

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă a făcut în ultimele zile mai multe declarații referitoare la obligativitatea vaccinării anti-covid în rândul cadrelor medicale. În acest context, premierul Florin Cîțu vine și el cu o serie de precizări, clarificând situația.

Premierul Florin Cîţu nu a spus dacă vaccinare anti-covid devine obligatorie în rândul cadrelor medicale, însă a subliniat faptul că este de acord cu propunerea privind testarea periodică pentru depistarea infecţiei cu SARS-CoV-2 a cadrelor medicale care nu s-au vaccinat.

Mai exact, întrebat în cursul zilei de sâmbătă, dacă în opinia sa medicii ar trebui să fie obligaţi să se vaccineze, primul ministru Florin Cîţu a dat un răspuns vag.

„Sunt de acord cu propunerea care vine de la Ministerul Sănătăţii, cu testarea”, a spus premierul Florin Cîțu.

În ceea ce priveşte eventuale restricţii avansate de ministrul Sănătăţii, primul ministru susţine că sunt mai multe propuneri în coaliţie, dar că nu s-a luat o decizie.

Sursa foto: Dreamstime