Într-o postare pe pagina personală de Facebook, fostul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu a transmis un mesaj în ziua în care s-a atins numărul de 5 milioane de vaccinaţi în România, ţintă pe care Florin Cîţu şi-o stabilise pentru începutul lunii iunie.

Acesta a postat și două imagini, una cu promisiunea premierului şi cealaltă cu realitatea bilanţului vaccinării. El a subliniat faptul că pericolul celui de-al patrulea val este unul destul de mare, adăugând că persoanele nevaccinate riscă să se numere printre cele decedate din cauza noii tulpini.

Totodată, Vlad Voiculescu susține că mai este timp ca românii să se salveze, timp în care premierul se poate ocupa de toate problemele.

„Domnul Cîțu și-a fixat singur o țintă în aprilie de 10 milioane de vaccinați până la finalul lunii iulie. Cele două imagini de mai jos reprezintă realitatea vs. ținta asumată de premier la sfârșit de iulie, așa cum observă Liviu IOLU.

”Încă e timp să fie salvate vieți”

#Româniitrebuiesăștie că majoritatea covârșitoare a deceselor din valul următor vor fi din rândul nevaccinaților. Altfel spus, aproape toate decesele inregistrate de acum încolo sunt decese evitabile. Decese imputabile eșecului campaniei de vaccinare din România.

#Româniitrebuiesăștie că realitatea nu e câtuși de puțin wow! Încă mai este timp ca premierul să se ocupe de problemele României și românilor! Încă e timp să fie salvate vieți!”, a scris Vlad Voiculescu pe pagina sa de Facebook.

Amintim faptul că, în cursul zilei de sâmbătă, pragul de 5.000.000 de persoane vaccinate cu cel puţin o doză a fost depăşit. Anunțul a fost făcut de Comitetul naţional de coordonare a vaccinării împotriva COVID-19 (CNCAV), într-o postare pe Facebook.

„Peste 5.000.000 de persoane vaccinate! Astăzi am depăşit pragul de 5.000.000 de persoane vaccinate cu cel puţin o doză. Vaccinarea rămâne cea mai la îndemână soluţie de protecţie împotriva COVID-19”, precizează sursa citată.