Reguli noi în ceea ce privește vaccinarea obligatorie! Unele persoane ar putea fi exceptate

Marea Britanie urmează să ia nou măsuri cu privire la obligativitatea vaccinării la locul de muncă. Potrivit The Telegraph, peste jumătate de milion de vegani for fi scutiți de la vaccinare, dacă companiile introduc această regulă.

Dacă angajatorii ar încerca să oblige astfel de angajați să se vaccineze, atunci aceștia riscă acțiuni în justiție. Amintim că, anul trecut, veganismul etic a fost considerat o caracteristică protejată la un tribunal.

Este probabil ca și alte persoane din categorii protejate să fie protejate de legile drepturilor omului, inclusiv unele grupuri religioase, precum și persoanele cu anumite dizabilități sau afecțiuni medicale.

”Unii vegani etici pot să nu fie de acord cu vaccinările pe baza faptului că inevitabil vor fi fost testați pe animale. Veganismul etic a fost găsit anterior de un tribunal pentru ocuparea forței de muncă] ca echivalent cu o credință, capabilă să fie protejată”, spune un purtător de cuvânt al firmei Lewis Silkin, o firmă de avocatură.

Veganii sunt afectați de vaccin

Avocata Jeanette Rowley, de la Vegan Society, spune că a primit mai multe întrebări de la vegani cu privire la vaccin. Ea spune că aceștia nu doresc să se vaccineze dar sunt îngrijorați cu privire la noile reguli pe care le-ar putea impune angajatorii.

„Sunt foarte afectați, din punct de vedere psihologic, că trebuie să facă față acestei dileme”, a spus ea.

Amintim că guvernul britanic a introdus deja obligativitatea vaccinării în ceea ce privește personalul de îngrijire la domiciliu. Militanții spun că această decizie va determina anumite persoane din grupurile protejate să își părăsească locul de muncă.

„Casele de îngrijire trebuie să respecte legislația, deci nu au de ales. Dar dacă oamenii vor fi concediați, atunci procedurile de concediere trebuie să fie corecte și rezonabile”, este de părere Jeanette Rowley.

Sursă foto: Dreamstime