Apare un nou spital COVID în România! Invesiția totală este de aproximativ 50 de milioane de lei

Într-o nouă postare pe pagina sa de Facebook, primarul Constanței, Vergil Chițac, a anunțat că a fost semnat contractul de finanțare pentru prima etapă a unui nou spital modular, care va trata pacienți bolnavi de coronavirus.

„Dragi constănțeni, am semnat contractul de finanțare pentru un nou spital modular (prima etapă a acestuia), ce va crește capacitatea de intervenție în lupta cu COVID-19 a Spitalului de Boli Infecțioase. Astfel, vom fi pregătiți să gestionăm așa cum trebuie criza sanitară pe care o traversăm.”, a scris edilul.

Cu ce va fi echipat spitalul

Acesta a mai notat că, la final, spitatul va ”permite suplimentarea cu aproape 100 de locuri a capacității de spitalizare de zi a bolnavilor COVID-19 (inclusiv 10 paturi ATI, computer tomograf, RMN și radiologie) și va fi echipat astfel încât să asigure îngrijire și tratament adecvate cazurilor de infecție cu acest virus. De asemenea, unitatea va avea funcțiunea de spațiu de primiri urgențe și de izolare a pacienților cu suspiciunea sau confirmați COVID.”

”După ieșirea din actuala criză sanitară, spitalul modular va funcționa ca unitate de rezervă timp de 10 ani. Valoarea prezentului contract este de aproximativ 14,5 milioane de lei, urmând ca investiția totală în noul spital modular să se ridice la aproximativ 50 de milioane de lei.”, mai notează acesta.

Al treilea proiet de anvergură

Vergil Chițac spune că acesta este cel de-al treilea proiect sanitar important pe care îl pregătește în Constanța, asta după ce a anunțat proiectul de reabilitare a Spitalului Clinic de Boli Infecțioase. Proiectul se ridică la 25 de milioane de lei, contractul fiind deja semnat.

Mai mult decât atât, acesta a reamintit despre proiectul de construirea a noului Spital Municipal Policlinic. Și în acest caz, contractul pentru realizare aproiectării și a întregii documentații necesare a fost semnat pentru a putea depune cererea de finanțare imediat ce România dă startul PNRR.

”Este al treilea proiect sanitar de anvergură pe care îl pregătim la Constanța, după ce am anunțat proiectul de reabilitare a Spitalului Clinic de Boli Infecțioase (cu 25 de milioane de lei, contractul de finanțare fiind deja semnat) și proiectul de construire a noului Spital Municipal Policlinic, desfășurat după schema Subsol + Parter + 3 Etaje, ce va fi amplasat, de asemenea, pe Bd. Ferdinand nr. 100 (în acest caz, am încheiat contractul pentru realizarea proiectării și a întregii documentații necesare, astfel încât să depunem cererea de finanțare imediat ce se dă startul Planului Național de Redresare și Reziliență – PNRR).”, notează Vergil Chițac.