Situația se complică în Grecia. Guvernul ele a luat o decizie inedită. Pentru a reduce presiunea asupra doctorilor din spitale pe fondul pandemiei de coronavirus, Ministerul Sănătăţii grec a ordonat vineri ca 85 de medici privaţi să se prezinte la serviciu, informează sâmbătă DPA, citatat de Agerpres.

Medicii, aduși cu poliția la serviciu în Grecia

Astfel, poliţiştii au predat documentele corespunzătoare medicilor, care acum trebuie să se prezinte la spitale sâmbătă dimineaţă, a anunţat radioul de stat. Guvernul de la Atena a luat o decizie cu o zi înainte ce a făcut posibil acest pas. Experţi juridici au declarat că cei care refuză ar putea riscă până la trei ani de închisoare. Din cauza celui de-al patrulea val al pandemiei de coronavirus, spitalele, în special din nordul Greciei, sunt supraaglomerate de mai multe săptămâni.

Guvernul de la Atena a chemat deja medicii privaţi să se ofere voluntar la începutul lunii noiembrie. Cu toate acestea, doar aproximativ 40 s-au oferit să lucreze. Potrivit asociaţiilor medicilor din spitale, sistemul de sănătate grec are nevoie de cel puţin 150 de medici suplimentari.

Acces interzis persoanelor nevaccinate în bisericile din Grecia

Pentru a stopa explozia infecțiilor cu COVID-19, Grecia introduce noi măsuri dure în pandemie. Astfel, persoanele nevaccinate nu vor mai putea merge în biserici decât dacă prezintă un test negativ.

Restricţiile pentru nevaccinaţi încep să devină tot mai severe în ţările din Europa unde creşte incidenţa COVID-19. Interdicția de a intra în spații închise, care se aplică şi pentru biserici, se va implementa începând de luni într-o ţară cu o rată de vaccinare de 63%. Guvernul Greciei a anunțat, joi, implementarea de noi măsuri anti-pandemice de forma unor restricții pentru nevaccinați. Printre acestea se numără și interdicția de a intra în spații închise, cu excepția restaurantelor și localurilor în care se ia masa. Restricțiile vor intra în vigoare de luni și se vor aplica și pentru biserici, unde nevaccinații vor putea intra doar cu test negativ.

Până în prezent, în Grecia, persoanele nevaccinate puteau intra în spaţii închise pe baza unui test negativ.

„Cu începere de luni (22 noiembrie), persoanele nevaccinate nu vor avea voie să intre în spaţii închise, cu excepţia localurilor pentru luat masa”, a declarat Kyriakos Mitsotakis într-un discurs adresat naţiunii, îndemnându-şi concetăţenii să se vaccineze.