CNA a aprobat, marţi, cu 8 voturi pentru şi 2 împotrivă, acordarea unei licenţe TV regionale pentru postul Consiliului Local Voluntari. Postul tv finanţat de Primăria condusă de Florentin Pandele, soţul Gabrielei Firea, are licenţă pentru a emite în Bucureşti şi judeţul Ilfov.

Alex Căutiş este unul dintre coordonatorii proiectului ce va purta numele de Metropola TV. El a declarat, în faţa membrilor CNA, că postul tv se va axa pe “știrile și evenimentele bune care se întâmplă în București și Ilfov”. În plus, el a explicat că nu este televiziunea lui Pandele şi nu este un canal propagandistic.

“Ne dorim să umplem un gol care e în mass-media națională”

“Nu însemnă că dacă e finanțată de Consiliul Local Voluntari trebuie să aibă doar știri din Voluntari. Nu este televiziunea lui Pandele, ci a Consiliului Local Voluntari. Îmi doresc să fie un model și pentru alte primării. Nu este un canal propagandistic”, a declarat Căutiş.

“Ne dorim să umplem un gol care e în mass-media națională. Televiziunile au creat o apetență pentru subiecte negative Cum ar fi crimele sau tragediile.

Televiziunile nu se înghesuie să difuzeze subiecte pozitive și despre oamenii care fac lucruri lăudabile. Vrem să scoatem în evidență lucruri exemplare care pot da oamenilor satisfacție. Știrile cu iz negativ fac astăzi carieră, rating.

Îmi doresc ca știrile să fie făcute într-un stil deontologic. Ne dorim să avem știri din alt spectru, să facem știri din lucrurile bune care se întâmplă în București și Ilfov”, a mai precizat Alex Căutiş, potrivit paginademedia.ro.

“E o investiție foarte mare din banii cetățenilor”

Dorina Rusu, unul din cei doi membri CNA care au votat împotriva acordării licenţei, spune că investiţia trebuia făcută din banii proprii ai primarului Florentin Pandele, nu din banii cetăţenilor.

“Mă interesează faptul că televiziunea e finanțată de Consiliul Local. Am mai văzut astfel de model de televiziune, dar n-am mai văzut ca un Consiliu Local să investească atâția bani într-o televiziune. E o investiție foarte mare din banii cetățenilor.

Domnul Pandele putea să facă o televiziune din banii săi. Banii aceia de la contribuabili puteau fi folosiți în alte scopuri, pentru infrastructură de exemplu. Există riscul ca programele de acolo să se transforme într-o campanie electorală continuă”, a declarat Dorina Rusu.

Metropola TV va emite în format HD. Investiţia este de un milion de lei, principalii acţionari fiind Consiliul Local Voluntari şi echipa de fotbal FC Voluntari. Compania care va opera postul tv este condusă de jurnalistul Alex Căutiş, adjunctul lui fiind alt jurnalist, Andi Laslău. Emisia ar trebui să înceapă în circa o lună de zile, estimează aceştia.