Cine este propunerea de premier din partea USR? Dacian Cioloș: Este o asumare

Aflat la B1 TV, președintele USR, Dacian Cioloș, a anunțat că partidul va merge la consultările de luni de la Palatul Cotroceni. Acesta spune că propunerea de premier din parte USR ar putea fi chiar el, însă nu este exclus ca Cristian Ghinea sau Cătălin Drulă să fie nominalizați.

„Așteptăm să vedem care va fi poziția PNL. Suntem gata să revenim la guvernare și să punem în aplicare PNRR și programul de reforme.

Da, foarte probabil voi fi eu (n. r. nominalizarea de premier). Dar pot fi la fel Cristian Ghinea, Cătălin Drulă. Romania trebuie guvernată. Nu credem că un guvern minoritar sau anticipate sunt soluții.”, spune acesta.

Dacian Cioloș: Este o asumare

Președintele USR a mai spus că pentru oricine va fi numit în funcția de premier, aceasta va reprezenta mai mult o asumare, nu un privilegiu.

”Oricine va fi premier în lunile următoare e mai degrabă o asumare decât un privilegiu. Noi am ieșit de la guvernare pentru că nu s-a putut lucra cu Florin Cîțu, ca premier”, a spus Dacian Cioloș.

Propunerea de premier a liberalilor

Într-o postare pe pagina personală de Facebook, Alina Gorgiu, unul dintre cei mai importanți lideri ai Partidului Național Liberal, susține că PNL vrea să deblocheze criza politică actuală. În ceea ce privește persoana susținută pentru funcția de premier, Alina Gorghiu susține că liberalii vor merge înainte cu Florin Cîțu.

„Partidul Național Liberal a decis, în ședința Biroului Executiv Național de azi, ținând cont de nevoia de deblocare a crizei politice, următoarele: În eventualitatea în care nu se conturează o majoritate, decizia conducerii PNL este aceea de a se prezenta, fără a face propunere de premier, la consultările de luni, de la Palatul Cotroceni.

În eventualitatea în care se conturează o majoritate parlamentară, nominalizarea PNL pentru funcția de prim-ministru, la consultările de luni, de la Palatul Cotroceni, va fi Florin Cîțu, prim-ministrul interimar, președintele PNL. Decizia PNL ca premierul sa fie președintele partidului nu se modifică”, este mesajul postat de Alina Gorghiu.