Dezvoltatorii WhatsApp anunță că un singur cont ar urma să fie folosit pe două dispozitive simultan, conform ultimelor modificări. Mai exact, deși în prezent aplicația oferă deja suport multi-device, modul de implementare este foarte restrictiv, fiind posibilă asocierea unui dispozitiv secundar doar prin interfața WhatsApp Web, WhatsApp Desktop, sau cu ajutorul unui smart display din seria Facebook Portal, în prezent, nu se poateeta WhatsApp pe un smartphone decât dacă este inserată cartela cu numărul de telefon asociat contului respectiv.

Mai exact, pentru a putea folosi Whatsapp în continuare, utilizatorul este dependent de smartphone-ul pe care este instalat serviciul. Acest lucru nu se va mai întâmpla odată cu noile zvonuri apărute, potrivit cărora, actualizarea numită multi-device 2.0 va oferi utilizatorilor exact ce-și doreau mai mult: posibilitatea dea seta același cont pe un al doilea smartphone, finalizând autentificarea pe telefonul principal.

Potrivit go4it.ro, informația este susținută cu o captură de ecran, presupusă a fi ecranul de întâmpinare afișat la asocierea celui de-al doilea smartphone. În momentul în care dispozitivul este conectat, pare să descarce arhiva de mesaje la fel ca la conectarea prin WhatsApp Web pe PC sau tabletă, mai precizează sursa citată.

Telefoanele care nu mai pot folosi WhatsApp

Amintim faptul că pe lângă beneficiile noii opțiuni anunțate de WhatsApp, utilizatorii au primit și o veste proastă. Mai exact, începând cu joi, 30 septembrie, mai multe telefoane, laptopuri și alte dispozitive vor rămâne fără Internet.

Situația se datorează expirării unui certificat digital care este utilizat, în general, pentru a verifica securitatea conexiunilor la Internet. Astfel, unele modele mai vechi de iPhone, computere, console, dar și multe alte dispozitive depind de certificatul digital.

Mai exact, atunci când acesta expiră, dispozitivele pot pierde posibilitatea de a accesa pagini securizate pe Internet. Prin urmare, în contextul în care certificatul digital a expirat, proprietarii unor obiecte electronice vechi nu vor putea viziona un serial pe Netflix. Totodată, ei nu vor mai putea face nici cumpărături pe Amazon și nici nu vor mai putea comunica prin mail.

În aelași timp, persoanele care mai au astfel de divice-uri nu vor mai putea folosi nici aplicația WhatsApp începând de astăzi.