Anunţ extrem de important pentru România venit de la Washington!

SUA va trimite mai mulţi militari în România, dacă Rusia mută decisiv împotriva Ucrainei

Preşedintele Statelor Unite ale Americii, Joe Biden, a susţinut discursul cu ocazia primului său an de mandat la Casa Albă şi, cu această ocazie, a avut un mesaj extrem de important de transmis şi românilor. Totul vine în contextul unui posibil război în Ucraina.

Joe Biden a dat asigurări că va întări prezenţa militară a SUA în România şi în Polonia, în cazul în care Rusia va face o mutare agresivă împotriva Ucrainei. Preşedintele american a fost întrebat dacă are în vedere retragerea rotaţiei militarilor americani de pe flancul de est al NATO şi a replicat:

“Nu vom face asta. De fapt, ne vom spori prezența militară în Polonia, România și alte țări dacă Rusia va decide să invadeze Ucraina.

Pentru că avem un angajament sacru de a apăra aceste țări, conform articolul 5. Ele fac parte din NATO”, a declarat preşedintele Joe Biden.

Va ataca sau nu Vladimir Putin Ucraina? Răspunsul dat de Joe Biden

Liderul de la Casa Albă a dat astfel deoparte teoriile potrivit cărora ar plănui să retragă trupele din fostele țări membre ale Pactului de la Varșovia, care acum sunt membre ale NATO, pentru a se ajunge la o reducere a tensiunilor cu Rusia.

Joe Biden a mai fost întrebat şi despre planurile lui Vladimir Putin, iar preşedintele a recunoscut că, cel mai probabil, liderul de la Kremlin va decide să atace Ucraina.

“Nu sunt atât de convins că știe ce vrea să facă, bănuiesc că va ataca, trebuie să facă ceva”, a precizat liderul american.

 

Preşedintele Macron a decis! Vin şi soldaţii francezi în România

Reamintim că şi preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a anunţat, miercuri seară, că ţara sa este gata să trimită o prezenţă militară avansată în România. Declaraţia a fost făcută în fața șefilor militari dintr-un comandament de lângă Strasbourg.

Informaţia a fost confirmată de către europarlamentarul francez Nathalie Loiseau.

„În această seară Emmanuel Macron a anunțat disponibilitatea Franței de a participa la o prezență militară avansată a NATO în România. Franța este solidară cu statele europene preocupate de securitatea lor”, a scris Nathalie Loiseau pe contul ei de Twitter.