Un nou război riscă să pornească în Europa! Pregătirile sunt aproape gata. Așteaptă semnalul

Evaluarea Ministerului ucrainean al Apărării arată că țara condusă de Vladimir Putin a desfățurat peste 127 de mii de militari în regiune.

„Puterea totală a forțelor terestre ruse pe direcția Ucrainei este de peste 106.000 de militari. Împreună cu componenta aeriană și maritimă, numărul total ajunge la peste 127.000 de militari”, potrivit evaluării Ucrainei, care adaugă că situația este una dificilă, scrie CNN.

Ministerul ucrainean mai spune că Rusia încearcă să divizeze și să slăbească blocul comunitar, dar și Alianța Nord-Atlantică. În plus, arată evaluarea, acțiunile acestei țări sunt menite să limiteze capacitățile Statelor Unite ale Americii de a asigura securitatea în bătrânul continent.

Amintim că raportul Ucrainei vine după ce Rusia și Vestul au purtat trei runde de negocieri, care au eșuat, cu toate că scopul lor era de a reduce tensiunile.

Rusia a adunat un adevărat arsenal la granița cu Ucraina

Kievul mai spune că rușii au instalat aproape tot sistemul militar pentru o eventuală acțiune ofensivă, subliniind, de asemenea, că la graniță pregătirile au luat final. Potrivit Ucrainei, la frontiera de vest se află 100 de mii de soldați, care așteaptă cu 3.500 de tacuri și 36 de lansatoare de rachete sol-sol Iskander, care au o rază de acțiune de 500 kilometri. Aceste rachete sunt capabile să lovească Kievul, în timp ce alți 20 de mii de soldați se află în sud, în Crimeea – și aceștia au rachete și nave.

Tensiunile sunt la cote maxime, mai ales că Kremlinul poate deschide un al doilea front, din nord, din Belarus. În câteva săptămâni, Moscova și Minskul vor începe exerciții militare – de asemenea, acesta este și momentul în care se va instala un alt complex militar, de aviație, cu sisteme aeriene și baterii de rachete.

Presa internațională scrie că este vorba despre 12 avioane de luptă supersonice multirol SU-35, lansatoare de rachete sol-aer S-400 – câte 4 rachete cu o rază de acțiune de la 40 la 400 de kilometri, cele mai performante sisteme antiaeriene ale rușilor și baterii de rachetă cu rază scurtă Panțir – cu o rază de acțiune de 20-30 kilometri, pentru distrugerea avioanelor inamice Rusiei.