Planul secret al americanilor a ieșit la iveală! Foști oficiali de securitate au dat cărțile pe față: Totul se întâmplă într-o locație nedezvăluită

Este vorba despre un program secret de instruire intensivă în Statele Unite pentru forțele speciale de elită și pentru alți membri ai serviciilor de informații ucrainiene, desfășurat de Agenția Centrală de Informații (CIA). Acțiunea face parte dintr-un program care a început în 2015, într-o unitate nedezvăluită din sudul Americii, potrivit informații oferite de cinci foști oficiali de informații și de securitate națională familiarizați cu inițiativa au confirmat această operațiune pentru yahoo.com

Dezvăluirile respective vin în același timp în care New York Times a relatat că SUA vor sprijini masiv insurgența ucraineană dacă Rusia invadează țara, iar CIA și Pentagonul vor înarma și antrena forțele de gherilă ucrainene în România, Polonia și Slovacia.

Programul este o prioritate ridicată pentru oficialii americani

Programul secret, condus de forțe paramilitare care lucrează pentru departamentul Ground Branch al CIA, cunoscut oficial acum ca Ground Department, a fost înființat de Administrația Obama după invazia și anexarea Crimeei de către Rusia în 2014. Aceasta în ciuda faptului că resursele CIA erau direcționate în acea perioadă către Afganistan și alte misiuni contrateroriste în jurul lumii, potrivit sursei menționate.

Considerat o „prioritate ridicată” de către oficialii americani, programul a continuat sub Administrația Trump. Parțial la îndemnul Congresului, fostul președinte republican a extins finanțarea pentru program, crescând numărul de soldați ucrainieni aduși anual în SUA, potrivit foștilor oficiali.

De asemenea, președintele Joe Biden a continuat și el să extindă programul, a declarat un fost oficial înalt al serviciilor de informații. Până în 2015, ca parte a acestui efort extins anti-Rusia, paramilitarii din Ground Branch au început, de asemenea, să călătorească pe frontul din estul Ucrainei pentru a-și sfătui omologii de acolo, susțin mai mulți foști oficiali americani.

Totodată, programul condus de CIA, durează mai multe săptămâni și include pregătiri în mânuirea armelor de foc, tehnici de camuflaj, navigație terestră, tactici precum „acoperire și deplasare,” strângere de informații și alte domenii. Importanța sa a devenit acum crucială. Forțele speciale pregătite de CIA ar putea juca în curând un rol critic la granița de est a Ucrainei, unde peste 100.000 de militari ruși sunt desfășurați ca parte a ceea ce multe voci susțin că este pregătirea pentru o invazie.