Este o mare lovitură dată milioanelor de români. Un expert de pensii a susținut că legea salariului minim și a pensiei este în jur de 23%. Acest lucru este foarte grav, a decretat Dorina Barcari, expert pensii și salarizare. Ea a explicat în detaliu, în direct la tv, că există o serie de nereguli care produc aceste nedreptăți în ceea ce privește majorarea pensiilor și a salariului minim pe economie.

„Partidele nu se iubesc, nu se urăsc. Ele trebuie să aibă un interes comun, interesul țării, interesul cetățeanului român. Ele trebuie să continue o activitate de îmbunătățire, de dezvoltare a țării, nu să se tot atace unii pe alții”, a susținut Dorina Barcari.

Ea a explicat că această valoare există la baza unor calcule pentru cei care au ceva peste stagiul minim. În opinia sa, se creează o cârpire a nedreptății.

Nedreptate pentru milioane de români. Ce se întâmplă cu majorarea pensiilor și a salariilor

„Nenorocirea este alta, că în Legea nr.127 nu se vorbește de reconstituirea unor drepturi salariale, ținând cont de faptul că o serie de societăți care au dispărut, au dispărut cu documentație. Oamenii nu au de unde să le obțină. Pentru perioada în care nu li se regăsesc salariile, se va valorifica salariul minim pe economie. Nu este corect”, a punctat expertul în pensii și salarii.

Ea a arătat că a existat o lege a salarizării, care era unică, fiind vorba de o lege englezească. Expertul a subliniat că actul normativ oferea ceea ce au magistrații și celelalte structuri socio-profesionale protejate din România, adică asigură evoluție salarială, predictibilitate și un calcul corect al plății muncii.

„Sunt o serie de lucruri care sunt sărite, care sunt ocolite, care produc aceste nedreptăți și rupturi și care nu își găsesc sens.Ele trebuiesc regândite și repuse în funcție, mai ales Legea Salarizării, care are trei salarii minime. Este o aiureală, pentru că salariul minim este unic și este la baza de calcul al drepturilor salariale, iar diferențele se pot face prin trepte de salarizare, ori prin sporuri”, a mai spus specialista.

Nedreptate pentru milioane de români: Este foarte grav

Potrivit acesteia, în caz contrar, se face iar o nedreptate. Legea salariului minim și a pensiei este în jur de 23%, a arătat specialista, continuând: Ceea ce este foarte grav!

„Soluția temporară pentru o situație instalată nu poate fi corectă, pentru că situația în sine trebuie respectată, nu temporară, că ea există. (…) Nu se ia istoric cum s-a ajuns la aceste indemnizații, care nici nu au fost înghețate ca pensiile și salariile”, a decretat Dorina Barcari, la Realitatea PLUS.