Lovitură fără precedent pentru medici! Ar putea să nu-și mai primească salariul. Kelemen Hunor: Suntem în competiție cu timpul

Kelemen Hunor a declarat, marți seara, la B1 TV, că formațiunile politice din coaliție sunt în competiție cu timpul, precizând că speră ca programul de guvernare și lista de guvern să intre în Parlament săptămâna viitoare.

„Suntem în competiție cu timpul, nu unii cu alții, și aici eu săptămâna trecută am zis să vedem când putem să intrăm în Parlament cu programul de guvernare și cu lista de guvern. Au spus că vom încerca în această săptămână. Nu ar trebui să amânăm prea mult. Sper ca săptămâna următoare se va întâmpla. Avem lucrurile despre care am vorbit și nevoia de rectificare”, a spus acesta.

Președintele UDMR a mai spus că dacă rectificarea bugetară nu se va face, atunci există riscul ca 74.000 de persoane din sistemul sanitar să nu mai primească salariile.

„În sistemul sanitar sunt 74.000 de persoane care dacă nu se face rectificarea nu au cum să primească salariile. Medicii de la UPU, medicii rezidenți, cei de la DSP-uri, cei care sunt plătiți de la minister. Pe 25 noiembrie ar trebui să avem banii. Au zis că se poate face aceată rectificare și prin amendament la rectificarea precedentă, în Parlament. Plus bugetul, plus multe alte lucruri. Dacă nu putem să ne înțelegem în 2-3 săptămâni nici în 4, nici în 5, nici în 8 nu putem să spunem noutăți”, a adăugat Kelemen Hunor.

Kelemen Hunor: E înghesuială mare

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a vorbit despre ceea ce s-a întâmplat în cadrul negocierilor care au continuat și marți după amiaza. Acesta a spus că PNL și PSD nu au ajuns la o înțelegere privind rotația premierilor.

Kelemen Hunor a mai spus că ambele formațiuni politice doresc să fie primele care dau un premier, precizând că discuțiile au fost foarte aprinse. Președintele UDMR ține să menționeze că indiferent cine va fi premier, trebuie ca acesta să fie președinte de partid pentru ca lucruile să funcționeze.

Liderul UDMR a mai spus că printre cele câteva subiecte discutate marți s-au regăsit certificatul verde COVID, impactul bugetar, alocații, politica fiscală și de impozitare. Acesta a declarat că discuțiile vor continua și miercuri, după ora 16:00, pentru a primi anumite cifre de la Ministerul Finanțelor Publice și pentru a vedea impactul pe pensii și alocații.

”Nu există în acest moment niciun procent agreat, trebuie să vedem”, a mai afirmat Kelemen Hunor, arătând că îngrijorarea este legată de a găsi resurse bugetare pentru pensionarii cu pensii mici. ”Fiecare doreşte să avem o creştere de 10, de 15, de 20 la sută, să vedem cât putem să asigurăm de la buget fără să punem în pericol deficitul”, a mai afirmat el.