WhatsApp lansează o nouă actualizare pentru aplicația nativă pentru Windows prin intermediul canalului beta oficial din Microsoft Store, aducând versiunea la 2.2407.9.0.

O nouă funcție pentru WhatsApp

Este vorba mai exact despre o funcție de chat pop-out, iar aceasta este disponibilă pentru unii testeri beta, transmite WABetaInfo.

După ce a introdus o funcție pentru a crea cu ușurință autocolante din imagini, WhatsApp dezvoltă acum noi opțiuni pentru aplicația nativă pentru Windows, menite să îmbunătățească experiența utilizatorului, în special în gestionarea conversațiilor multiple. Aceste actualizări viitoare sunt concepute pentru a le oferi utilizatorilor instrumente suplimentare pentru a naviga mai bine prin conversațiile lor, asigurând o comunicare mai eficientă.

Mai exact, datorită celei mai recente versiuni beta a WhatsApp pentru Windows 2.2407.9.0, disponibilă în Microsoft Store, WhatsApp lansează o funcție de chat pop-out pentru unii testeri beta.

Noua funcție de chat pop-out. SURSA FOTO: WABetaInfo

Cum vă va ajuta funcția pop-out chat?

O nouă opțiune numită „Pop-out chat” este disponibilă în cadrul opțiunilor de chat. Această funcție le permite utilizatorilor să detașeze ferestrele de chat individuale de interfața principală WhatsApp, transformându-le în ferestre independente, redimensionabile, care pot fi poziționate oriunde pe desktop. Acest lucru înseamnă că utilizatorii pot acum să se angajeze în mai multe conversații concomitent, fără a fi nevoie să treacă constant de la una la alta din aplicația principală.

Această caracteristică îmbunătățește comunicarea și stimulează semnificativ productivitatea, în special pentru utilizatorii care gestionează numeroase conversații pe parcursul zilei sau care trebuie să citească mai multe chat-uri deodată. În plus, pentru utilizatorii care colaborează la proiecte sau care coordonează activități de grup, această funcție poate facilita și mai mult comunicarea prin oferirea unei ferestre dedicate pentru fiecare conversație.

Funcția de chat pop-out este disponibilă pentru unii utilizatori care instalează cea mai recentă actualizare WhatsApp pentru Windows lansată în Microsoft Store. Dacă nu vedeți această actualizare în Microsoft Store, ea va fi implementată pentru mai mulți utilizatori în zilele următoare.

Funcție de interoperabilitate a chat-ului în UE

WhatsApp lucrează, de asemenea, la o funcție de interoperabilitate a chat-ului pentru a se conforma noilor reglementări UE, iar aceasta va fi disponibilă într-o actualizare viitoare.

Legea privind piețele digitale (DMA) vizează marile companii de tehnologie care influențează puternic piața digitală, cerându-le să faciliteze comunicarea între utilizatori prin mai multe aplicații. Deoarece este impusă de lege, WhatsApp trebuie să ofere suport pentru chat-urile cu terți utilizatorilor din regiunea europeană.

Datorită celei mai recente actualizări WhatsApp beta pentru Android 2.24.5.18, disponibilă în Google Play Store, se poate vedea că WhatsApp lucrează la funcția de interoperabilitate a chat-urilor.