WhatsApp va aduce o nouă funcție care va înlocui sau cel puțin îmbunătăți conceptul de chat-uri arhivate. Compania lucrează la noua funcție numită „Citește mai târziu” și o va lansa în curând pentru utilizatori. Funcția este de așteptat să fie o opțiune mai bună și, odată introdusă, WhatsApp ar putea chiar să elimine opțiunea de chat-uri arhivate care apare acum în partea de sus a aplicației chiar acum, conform Financial Express.

Odată ce funcția este activată, chat-urile (cele pe care utilizatorii doresc să le arhiveze) vor rămâne în opțiunea „Citește mai târziu” și ori de câte ori va apărea un nou mesaj, utilizatorul nu va mai fi anunțat.

Funcția de arhivare mesaje nu poate opri notificările

În prezent, funcția de arhivare a chat-urilor permite utilizatorilor să arhiveze chat-ul, dar ori de câte ori apare un mesaj nou, chat-ul apare în partea de sus a ecranului, iar scopul de a ascunde chat-ul eșuează. Cu toate acestea, odată cu noua funcție, compania va elimina aceste întreruperi pentru utilizatori. Conversațiile vor rămâne dezactivate.

Opțiunea „Citește mai târziu” este minunată pentru acele momente în care pur și simplu nu vrei să fii întrerupt de o mulțime de mesaje sau când nu ai timp să răspunzi la un chat de grup. Când doriți să începeți din nou interacțiunea cu chatul, puteți accesa setările „Citiți mai târziu” și mutați mesajele înapoi în lista principală de chat-uri și veți primi notificări din nou.

Funcția este așteptată să fie lansată mai întâi pentru utilizatorii de Android. Noua funcție poate fi găsită în WhatsApp beta pentru Android.

Între timp, dacă utilizatorii doresc să ascundă un chat, îl pot arhiva. Opțiunea chat-urilor arhivate poate fi găsită la sfârșitul tuturor chat-urilor. Utilizatorii pot pur și simplu să deschidă aplicația și să deruleze în jos până la partea de jos a mesajelor. Acolo va fi prezentă o opțiune de arhivare a mesajelor, iar utilizatorii pot verifica toate mesajele arhivate.