Aplicația Apple Maps va avea o nouă funcție, prin care va oferi facilități foarte utile șoferilor aflați în trafic.

Va permite utilizatorilor să raporteze evenimentele de pe traseu, pe baza cărora aplicaţia ar urma să-şi avertizeze, la rândul ei, utilizatorii.

Aplicația Apple Maps va avea o nouă funcție, similară Waze

Aplicaţia de hărţi şi ghidare dezvoltată de Apple va oferi, în curând, o facilitate de raportare a accidentelor şi a altor evenimente de pe traseu, similară celei popularizate de Waze.

În versiunea beta de iOS 14.5, a apărut o nouă funcţie disponibilă în Apple Maps, care permite utilizatorilor să raporteze evenimentele de pe traseu şi pe baza cărora aplicaţia ar urma să-şi avertizeze, la rândul ei, utilizatorii, în cazul în care aceştia se apropie de unul din evenimentele raportate.

Vor exista trei moduri de raportare pe care utilizatorii le vor avea la dispoziţie. Alături de butoanele de pe ecran, aceştia pot adăuga rapoarte prin comenzi vocale date prin Siri sau folosind CarPlay.

Update-ul iOS 14.5 nu are o dată oficială de lansare

Noua funcţie a Apple Maps le este cunoscută utilizatorilor din Waze şi chiar din Google Maps, care a început să ofere o facilitate similară încă din aprilie 2019. Oricum, şi Waze este deţinut de Google.

Varianta Apple, cel puţin în această primă iteraţie, este mai săracă în ceea ce priveşte tipul incidentelor ce pot fi raportate. În acest moment, există doar trei tipuri de incidente ce pot fi raportate: accidente, radare şi pericole, potrivit news.ro.

Până vor fi adăugate alte tipuri de raportări, utilizatorii vor putea folosi categoria pericole pentru orice eveniment care nu este accident sau cameră radar (gropi, lucrări, obstacole etc.).

Funcţia de raportare a Apple Maps va fi disponibilă în iOS 14.5, update care nu are o dată oficială de lansare, dar care pare să fie la doar câteva săptămâni distanţă.