Românii se înghesuie în număr tot mai mare să se vaccineze. Potrivit unui anunţ oficial făcut sâmbătă de către CNCAV (Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19), aproape 20.000 de români se programează pe platforma de vaccinare în fiecare oră.

Românii îşi doresc să se imunizeze împotriva COVID-19

„Maraton la înscrierile pe platforma de vaccinare!

Peste 18.000 de persoane se programează, în medie, pe oră!

302 de persoane/minut programate până la ora 14:00

109.800 de persoane s-au programat pe platforma programare.vaccinare-covid.gov.ro pentru a se vaccina în noile cabinete deschise pentru administrarea serului produs de Pfizer BioNTech!”, se arată în mesajul publicat, sâmbătă, pe pagina de Facebook „RO Vaccinare”.

Sâmbătă dimineaţă pe aceeaşi pagină se anunţa că, până în prezent, România a primit peste 2,1 milioane de doze de vaccin, iar mai bine de 1,5 milioane de doze au fost deja administrate.

Ţara noastră stă foarte bine la nivel european şi mondial când vine vorba despre vaccinare

România se află pe locul 7 în lume în ceea ce privește vaccinarea cu ambele doze de vaccin împotriva SARS-CoV-2, transmiteau vineri reprezentanţii CNCAV.

Potrivit unei analize Bloomberg, ţara noastră este pe locul 2 în Europa în ceea ce privește persoanele vaccinate cu ambele doze.

În plus, suntem pe locul 6 în Europa când vine vorba despre numărul total de doze administrate, numărul de doze administrate raportat la 100 de persoane, dar şi de media dozelor administrate zilnic (29.526 de doze).

„Vaccinarea împotriva COVID-19 este cea mai amplă campanie de vaccinare din istorie. Mai mult de 225 de milioane de doze de vaccin au fost administrate în 100 de țări, conform celor mai recente estimări făcute de Bloomberg, fiind utilizate 6.07 milioane de doze pe zi la nivel global”, se mai arată în mesajul citat.