Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare anti-coronavirus, a declarat la Realitatea PLUS că de sâmbătă se va redeschide platforma de vaccinare.  Acesta a mai spus că vaccinarea va putea începe de pe data de 1 martie.

„Chiar de pe data de 1 martie va putea începe vaccinarea. De luni va fi prima persoană care se va putea vaciina cu programarea pe care o va face începând de mâine.

Primele locuri vor fi disponibile pentru persoanele vulnerabile, cele peste 65 de ani și bolnavii cronici. S-a făcut o actualizare a bazelor de date și persoanele cu boli cronice pot să se programeze individual fără să apeleze la medicul curant”, a declarat Valeriu Gheorghiță, la Realitatea PLUS.

Comitetul de coordonare a vaccinării anunţă că de sâmbătă se reia vaccinarea cu serul produs de Pfizer/BioNTech.

”Începând de luni, 1 martie a.c., 130 de cabinete noi devin operaţionale pentru imunizarea cu vaccinul produs de compania Pfizer/BioNTech. 156.000 de persoane se vor putea vaccina în următoarele 20 de zile, în aceste cabinete. Capacitatea de vaccinare a fiecărui cabinet este de 60 de persoane pe zi”, anunţă, vineri, CNCAV.

Ce persoane se pot vaccina

Sursa citată a precizat că programarea pentru vaccinare se va putea realiza începând de sâmbătă, 27 februarie a.c.. Ea se adresează persoanelor vulnerabile care, potrivit Strategiei naţionale de vaccinare împotriva COVID-19, fac parte din Etapa a II-a. E vorba de persoanele cu boli cronice, cu vârste peste 65 de ani şi persoanele cu dizabilităţi.

”Modalităţile de programare la vaccinare sunt cele deja cunoscute, respectiv individual, prin aparţinători sau prin direcţiile de asistenţă socială de la nivelul primăriilor, prin intermediul platformei electronice, a medicului de familie/ curant, cât şi prin call center, la numărul unic 021.414.44.25 sau la numerele de suport destinate fiecărui judeţ în parte, disponibile pe platforma de informare: https://vaccinare-covid.gov.ro”, a precizat CNCAV.

Sursă foto: INQUAM Photos, Octav Ganea