Multe persoane schimbă carnea roșie cu puiul pentru a duce un stil de viață mai sănătos. Totuși, mai mulți medici susțin că impactul fripturii de vită asupra colesterolului uman nu este neapărat cu mult mai rău față de cel generat de carnea de pui și pește.

„Trecerea de la carnea roșie la carnea albă probabil că nu ar face nicio diferență [pentru colesterol]. Și acest lucru nu este o surpriză, având în vedere cât de grase sunt găinile modificate genetic în zilele noastre. Au de până la 10 ori mai multe grăsimi decât aveau în urmă cu un secol”, au subliniat specialiștii din SUA.

Specialiștii din SUA au găsit arsenic în carnea de pui

Mai mult, Administrația pentru Alimente și Medicamente (FDA) a recunoscut conținutul de arsenic din carnea de pui. Este vorba despre o substanță chimică extrem de otrăvitoare și de patru ori mai toxică decât mercurul.

Soluția este administrată găinilor pentru că determină creșterea mai rapidă în greutate. De asemenea, otrava îmbunătățește colorarea roz a cărnii crude.

Arsenicul poate cauza carcinom scuamos invaziv

În momentul ingerării, arsenicul poate cauza carcinom scuamos invaziv, boala Bowen, cancer de ficat, rinichi, plămâni și vezică urinară.

În acest context, specialiștii de la FDA încearcă să arate oamenilor că trebuie să fie foarte atenți.

Mare atenția la următoarele semne

De cele mai multe ori, cumpărăturile se fac în grabă, iar oamenii nu acordă atenție etichetei și aspectului. Totuși, trebuie să fim foarte atenți la următoarele semne, atunci când mergem la Lidl, Kaufland, Carrefour și nu numai.

Linia albă de pe carne confirmă faptul că pasărea a fost crescută forţat, având loc diverse modificări genetice, printre care se enumeră şi alimentaţia sa.

În cazul în care pe etichetă apare pui crescut în laborator, acesta trebuie evitat, în contextul în care a fost dezvoltat într-un mod diferit.

Acest tip de carne va avea cu aproximativ 200% mai multă grăsime decât un pui crescut la țară.

Cum să păstrați puiul crud

Cel mai frecvent mod de a conserva puiul crud este în frigider, însă, în funcție de locul de depozitare, frigider sau congelator, timpul de depozitare va varia. Potrivit specialiștilor, timpul de păstrare a cărnii proaspete de pasăre în general și a puiului în special în frigider este de 1-2 zile la frigider și de până la 9 luni la congelator.

Cu toate acestea, asigurați-vă că toată carnea este depozitată corespunzător și la o temperatură sigură. Păstrarea corectă a puiului crud va asigura valoarea nutritivă și gustul cărnii și, în același timp, va limita intoxicațiile alimentare cauzate de carnea stricată.