Întrebat despre evoluțiile pensiilor, salariilor bugetare și a alocațiilor pentru copii, Florin Cîțu a declarat că mai este nevoie de o rectificare bugară în acest an. Ministrul a mai spus că bugetul va fi aprobat de către Guvern în baza legislației actuale.

„Mă uit la execuția bugetară și așa cum sunt lucrurile acum va mai fi nevoie de o rectificare bugetară până la finalul anului. Bugetul va fi aprobat de Guvernul următor, în baza actualei legislații”, a spus ministrul Finanțelor Publice, Florin Cîțu.

Șeful de la Finanțe a mai spus că, în condițiile în care Guvernul își dorește o consolidare fiscală, se așteaptă ca agenția S&P să mențină actualul rating al țării cu o perspectivă stabilă.

Amendamentele de la ultima rectificare bugetară nu îi sunt pe plac lui Ludovic Orban

La mijlocul lunii septembrie, premierul României, Ludovic Orban, se declara nemulțumit cu privire la amendamentele la rectificarea bugetară. Acesta a mai spus că Partidul Național Liberal va negocia modificarea raportului comisiilor reunite de buget-finanțe.

„Întâi ne vom bate în Parlament. PSD a profitat de faptul că în comisia de buget – finanţe deţine majoritate simplă. Îmi aduc aminte că nici o altă formaţiune politică nu a participat la şedinţa comisiei reunite de buget – finanţe la care s-a produs monstruozitatea provocată de PSD.

În plen vom negocia cu toate formaţiunile politice astfel încât să refacem raportul, să retrimitem în comisii acest raport al comisiei de buget – finanţe care declanşează falimentul României. Sunt convins că aşa cum au fost alături de noi, nu de noi, Partidul Naţional Liberal, alături de ceea ce înseamnă raţionalitate, ceea ce înseamnă corectitudine, la fel o să ne putem bizui în plen pe o atitudine raţională.