Avertisment teribil cu privire la pensii lansat de Marcel Ciolacu, președintele PSD, care acuză Guvernul Cîțu că pregătește o înghețare a lor.

Ciolacu declarat joi că rolul opoziției nu este doar ”să înjure de pe margine”, el precizând că social-democrații vor prezenta în curând un buget alternativ.

Scopul demersului este acela de a arăta românilor că se pot găsi bani și deci nu este nevoie de măsuri de austeritate, a precizat Ciolacu.

Avertisment teribil: îngheţarea salariilor şi a veniturilor este în funcţie de datoria externă

Președintele PSD a acuzat Guvernul Cîțu că proiectul de buget nu se încadrează în deficitul anunţat, de 7%.

Aceasta ar fi fost dealtfel tema principală de discuție la şedinţa de lucru a Preşedintelui Klaus Iohannis cu premierul Florin Cîţu şi alţi miniştri, susține Ciolacu, care avertizează că Guvernul nu va reuși să închidă bugetul pe 2021 fără niște măsuri foarte dureroase pentru populație.

”Pensia medie în România este, în momentul acesta, 1.400 de lei. INS-ul, care e subordonat Guvernului, a venit şi a explicat că unui român, ca să trăiască, lunar, îi trebuie 1.733 de lei. Ce faci cu această diferenţă? Nu trebuie să aplici legea?

Vor îngheţa pensiile, categoric. Fiindcă îngheţarea salariilor şi a veniturilor este în funcţie de datoria externă.

”Astea sunt regulile”

Când ajungi la 50% datorie externă – noi suntem la 47, vom ajunge la 50% categoric pentru că ne împrumutăm zilnic – în momentul acela trebuie să tai din ajutoarele la asistenţa socială, astea sunt regulile.

Părerea mea e că nu au altă soluţie. Părerea mea e că vor veni cu 8% în septembrie, însă nu poate să depăşească, au un acord cu 7% deficit”, a declarat liderul PSD joi seară, la Antena 3.

Ciolacu a criticat din nou politica Guvernului condus de Florin Cîţu şi a fostului guvern Ludovic Orban de a contracta împrumuturi mari.

Președintele PSD a remarcat a anumită întârziere în prezentarea proiectului de buget, din acest considerent, invocând efectele asupra investiţiilor şi bugetelor autorităţilor locale.

”Anul acesta este pierdut pentru investiţii”, a mai spus Ciolacu.