Antibiotice Iași, nou contract cu IBM România

Valoarea exactă a acestui contract nu a fost dezvăluită de către companii.

”Procesul de transformare digitală a companiei Antibiotice Iaşi trece la un nou nivel, prin colaborarea cu IBM România şi cuprinde proiecte etapizate până în anul 2030. Antibiotice Iaşi a încheiat un nou contract cu IBM România Consulting, singura companie de Tehnologie cu o divizie integrată de Consulting la scară largă, pentru implementarea SAP S/4HANA, una dintre cele mai avansate soluţii software integrate de gestiune a afacerii (ERP), în scopul înglobării noilor tehnologii pe platforma industrială de la Iaşi”, a transmis compania din Iași.

Contractul vizează sprijinirea obiectivelor companiei, potrivit planului de afaceri „The Future Together 2023-2030”, prin implementarea unei soluții ERP printre cele mai avansate din prezent. Acest lucru va facilita tranziția Antibiotice către o organizație modernă și digitală din toate punctele de vedere, conform afirmațiilor companiei.

După analiza efectuată împreună cu reprezentanții IBM privind implementarea soluției ERP, Antibiotice Iași se așteaptă la beneficii semnificative în ceea ce privește productivitatea muncii, precum: sporirea eficienței operaționale și reducerea timpilor de procesare, cu o estimare a creșterii productivității cu până la 25%, în funcție de procesele optimizate, și accelerarea proceselor decizionale prin acces la date și analize în timp real, cu o îmbunătățire estimată a vitezei decizionale cu până la 32%.

Aceste procente reprezintă medii ale creșterilor de productivitate identificate, evidențiind impactul pozitiv pe care digitalizarea îl poate avea asupra operațiunilor companiei.

„Prin implementarea soluţiei software ERP şi lansarea proiectelor noastre de digitalizare şi automatizare, Antibiotice îşi consolidează fundaţia digitală şi îşi extinde capacităţile analitice pentru a anticipa şi satisface nevoile complexe ale industriei farmaceutice.

Fiecare proiect din agenda noastră de transformare digitală este implementat pentru a spori eficienţa operaţională, a maximiza calitatea producţiei şi a optimiza lanţul de aprovizionare, asigurându-ne că inovaţia şi sustenabilitatea merg mână în mână”, a declarat Ciprian Iacob, manager Inginerie şi Digitalizare procese la Antibiotice.

În următoarele 15 luni, IBM și Antibiotice vor colabora pentru adoptarea soluțiilor adecvate necesităților companiei, folosindu-se de metodologiile de implementare dezvoltate de IBM în cadrul a sute de proiecte anterioare. Echipa va lucra la formarea angajaților, monitorizarea performanței și îmbunătățirea continuă a proceselor.

“Suntem extrem de încântaţi să putem contribui la transformarea digitală a Antibiotice Iaşi, o poveste de succes cu tradiţie, 100% românească. Implementarea SAP S/4HANA este un pas semnificativ în atingerea ţintelor de sustenabilitate şi productivitate ale companiei.

Pentru îndeplinirea obiectivelor comune stabilite în această colaborare, vom îmbina expertiza globală a IBM în domeniul farmaceutic, experienţa de zeci de ani a specialiştilor din Centrul de Inovaţie IBM din România în implementări de sisteme ERP şi cele mai inovatoare tehnologii de la SAP şi IBM”, a declarat Ioan Ovidiu Hotca, IBM Romania Consulting Leader.

pastile, medicamente
Compania va putea satisface nevoile complexe ale industriei farmaceutice / SURSA FOTO: Dreamstime

Antibiotice, pași importanți spre digitalizare

Procesul de transformare digitală a platformei industriale Antibiotice este structurat în proiecte cu termene de implementare până în anul 2030.

Antibiotice vizează optimizarea proceselor de lucru, reducerea costurilor și creșterea productivității, alături de accelerarea proceselor decizionale prin accesul la date și analize în timp real. În plus, integrarea inteligentă a datelor, informațiilor și proceselor relevante într-un sistem software complex reprezintă unul dintre principalele obiective ale strategiei de sustenabilitate a companiei, incluse în cadrul planului de afaceri „The Future Together 2023-2030”.

Antibiotice utilizează digitalizarea și automatizarea proceselor ca instrumente eficiente pentru dezvoltare durabilă. Capacitatea de a integra rapid noi tehnologii și de a evalua în detaliu impactul acestora constituie un avantaj competitiv.

În 2023, compania a încheiat un prim contract cu IBM Romania Consulting pentru a beneficia de consultanță în privința digitalizării, adaptată la nevoile și prioritățile actuale, dar și la obiectivele stabilite în planul său strategic.