Antena 3, decizie pentru Mircea Badea

Prezentatorul TV Mircea Badea a anunțat că nu se va difuza emisiunea TV „În gura presei” în această seară, 14 aprilie 2024. Hotărârea a fost influențată de atacul lansat, sâmbătă noapte, de Iran asupra Țării Sfinte.

„Diseară nu este emisiune pentru că atac ilegal și neprovocat”, a scris el pe Instagram.

 

 

Mircea Badea Instargam

Iranul a lansat zeci de drone militare către Israel

Sâmbătă seara, Iranul a trimis zeci de drone militare către Israel. Conform informațiilor de la postul de televiziune „Canal 12”, SUA au detectat inițial mișcarea dronelor iraniene către Țara Sfântă și au informat imediat Guvernul de la Ierusalim.

Armata Israelului a confirmat deja lansarea dronelor militare de către Iran și estimează că vor ajunge în Israel în câteva ore. Există posibilitatea ca semnalul GPS al dronelor iraniene să aibă probleme la oprirea lor.

„Israelul este bine pregătit pentru acest atac. Ne-am pregătit din timp pentru diverse scenarii. Pentru a intercepta aceste lansări, dispunem de cercuri de protecţie atât din partea marinei cât şi a forţelor aeriene pe mai multe straturi.

Sirenele vor suna în cazul în care anumite zone sunt ameninţate. Sirenele vor suna doar dacă dronele vor intra în spaţiul aerian israelian, în locaţiile relevante. Armata va lucra pentru a intercepta ţintele cât mai devreme posibil.

Vom încerca să le împiedicăm să ajungă pe teritoriul israelian, aceasta este sarcina noastră. Dacă vor intra în spaţiul aerian israelian, atunci veţi auzi sirene şi alarme oriunde vor intra aceste ameninţări şi le vom intercepta”, a declarat purtătorul de cuvânt al armatei israeliene, contraamiralul Daniel Hagari.

Daniel Hagari
Daniel Hagari (SURSA FOTO: The Israel Defence Forces (IDF))

La scurt timp, Iranul a trimis și un al doilea val de drone militare către Israel, fiind observate mai multe drone iraniene zburând din Iran peste provincia irakiană Sulaymaniya. Irakul a anunțat deja că își închide spațiul aerian și suspendă traficul aerian. La rândul său, Iordania a decis să își închidă spațiul aerian din cauza „pericolelor crescânde” din Orientul Mijlociu.

Iranul a avertizat că va reacționa cu forță dacă Israelul va răspunde atacurilor din acest weekend. Aceste acțiuni sunt o reacție la un atac al Israelului asupra ambasadei sale de la Damasc, Siria.

„În cazul în care regimul israelian va mai comite vreo agresiune militară, răspunsul Iranului va fi cu siguranţă şi în mod hotărâtor mai puternic şi mai hotărât”, a informat, duminică, un diplomat iranian.