Andreea Berecleanu e în culmea fericirii! A câștigat războiul cu fostul soț. Judecătorii au decis ce trebuie să facă Andrei Zaharescu, care acum este consul general în Africa de Sud.

Lupta s-a dus în instanță mai bine de 7 ani de zile. La momentul divorțului dintre cei doi, Zaharescu a cerut ca fosta vedetă de la Antenă să răspundă patrimonial pentru insolvența companiei care le-a aparținut.

Potrivit unor surse din mediul judiciar, citate de jurnaliștii de la Cancan, în urmă cu doar câteva zile, judecătorii de la Tribunalul București au dat verdictul în procesul intentat de Andrei Zaharescu. Magistrații au respins acțiunea depusă de consul considerând că faptele s-au prescris.

”Admite excepţia prescripţiei, invocată de pârâtă. Respinge acţiunea ca fiind prescris dreptul material la acţiune. Cu drept de apel în termen de 7 zile de la comunicare. Cererea de apel se va depune la Tribunalul Bucureşti secţia a VII-a civilă. Pronunţată azi 04.11.2020, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor, prin mijlocirea grefei instanţei”, se arată în decizia judecătorilor de la Tribunalul București.

Sursa citată arată că la cererea administratorului judiciar sau a lichidatorului judiciar, judecătorul-sindic poate dispune ca o parte sau întregul pasiv al debitorului, persoană juridică, ajuns în stare de insolvență, fără să depășească prejudiciul aflat în legătură de cauzalitate cu fapta respectivă, să fie suportată de membrii organelor de conducere și/sau supraveghere din cadrul societății, precum și de orice alte persoane care au contribuit la starea de insolvență a debitorului, prin una dintre următoarele fapte:

a. au folosit bunurile sau creditele persoanei juridice în folosul propriu sau în cel al unei alte personae;

b. au făcut activități de producție, comerț sau prestări de servicii în interes personal, sub acoperirea persoanei juridice;

c. au dispus, în interes personal, continuarea unei activități care ducea, în mod vădit, persoana juridică la încetarea de plăți;

d. au ținut o contabilitate fictivă, au făcut să dispară unele documente contabile sau nu au ținut contabilitatea în conformitate cu legea. În cazul nepredării documentelor contabile către administratorul judiciar sau lichidatorul judiciar, atât culpa, cât și legătura de cauzalitate între faptă și prejudiciu se prezumă. Prezumția este relativă;

f. au deturnat sau au ascuns o parte din activul persoanei juridice ori au mărit în mod fictiv pasivul acesteia;

g: în luna precedentă încetării plăților, au plătit sau au dispus să se plătească cu preferință unui creditor, în dauna celorlalți creditori;

h: orice altă faptă săvârșită cu intenție, care a contribuit la starea de insolvență a debitorului, constatată potrivit prevederilor prezentului titlu.

Coflictul dintre cei doi a izbucnit cu mulți ani în urmă. Berecleanu a cerut în instanță pensiei alimentare.La rândul său,  Andrei Zaharescu i-a cerut fostei soții plata cheltuielilor de judecată de până acum, care se ridică la aproximativ 6.000 de lei.