Așadar, experții din SUA avertizează că un număr tot mai mare de porci mistreți ar putea invada teritoriile din nordul țării. Aceștia subliniază că animalele respective „sunt foarte greu de eradicat”.

Un număr tot mai mare de porci mistreți ar putea invada nordul țării

Este vorba despre o rasă corcită care a împrumutat abilitățile de supraviețuire ale mistrețului eurasiatic și mărimea și fertilitatea porcului domestic din Canada. Aceștia au scăpat de sub control și au fost descriși ca fiind un „dezastru ecologic”, conform Sky News.

Mai mult explicații au venit din partea profesorului Ryan Brook, unul dintre specialiștii pe această temă din Canada. Aceasta a subliniat că porcii sunt „cel mai invaziv animal de pe planetă”. Potrivit specialistului, ar fi capabili să răspândească boli și să distrugă culturile agricole și fauna și flora locală.

„Nimeni nu ar trebui să rămână surprins atunci când porcii încep să treacă acea graniță, dacă nu au făcut-o deja. Întrebarea este: ce vom face în această privință?”, a spus profesorul, potrivit sursei menționate.

Mai mult, acești porci sunt animale inteligente și îmblănite. Acest lucru le ajută să supraviețuiască iernilor canadiene și să se reproducă rapid.

Conform sursei menționate, o singură scroafă poate face șase purcei de-o dată și poate făta de două ori pe an. Astfel, numărul lor ar continua să crească, chiar dacă autoritățile ar reuși să elimine 65% din populație în fiecare an.

Vânătoarea ar putea complica și mai mult problema

Simultan, profesorul Ryan Brook subliniază că vânătoarea ar putea complica și mai mult problema. Rata de succes a vânătorilor este de doar 2-3%, subliniază specialistul.

În acest context, câteva state au interzis vânarea porcilor. Practica îi face mai precauți și nocturni, ceea ce înseamnă că sunt mai greu de găsit.

În schimb, printre metodele luate în considerare se numără programele de monitorizare „Squeal on Pigs”. Totodată, oamenii de știință au testat otrăvuri precum azotitul de sodiu. Totuși, folosirea lor prezintă un risc pentru alte specii.

„Singura cale de acum înainte este să fii foarte agresiv și să folosești toate instrumentele din dotare”, a spus profesorul.

Potrivit sursei menționate, porcii provoacă deja pagube de 2,5 miliarde de dolari pentru fermierii din SUA în fiecare an, în special în statele din sudul țării.