Compania lui Jeff Bezos a confirmat că a investit recent în nouă proiecte noi de energie curată. Cu un total de 206 de proiecte legate de energia curată, compania lui Bezos de tranzacționare online devine cel mai mare cumpărător de energie regenerabilă din lume.

Proiectele Amazon privind energia curată cuprind primul proiect solar combinat cu stocarea energiei din California. Acesta va genera 100MW de energie solară, suficient pentru a alimenta mai mult de 28.000 de locuințe pentru un an.

De asemenea, există primul poiect solar de 80 MW din Alberta, Canada, care, odată finalizat, va produce mai mult de 195.000 MWh pe oră de energie regenerabilă. Lor li se adaugă un parc eolian de 350 MW în largul coastei Scoției, fiin cel cel mai mare proiect corporatist de energie regenerabilă.

Alte proiecte din Statele Unite includ o centrală eoliană în Oklahoma și parcuri solare în trei județe din Ohio. Amazon a mai anunțat și investiții axate pe producția de energie curată în Suedia și Spania.

Toate aceste proiecte oferă Amazon un record total de 8,5 gigawați de capacitate regenerabilă la nivel global, făcându-l cel mai bun cumpărător corporatist de energie regenerabilă de pe planetă.