Prețul motorinei din țară este mai mare ca niciodată! După o creștere continuă în ultimele luni ale acestui an, în momentul de față un litru de motorină se învârte în jurul sumei de 6,39 lei, potrivit peco-online.

Istoria se repetă

Românii au parte de un sentiment de déjà vu. Nu este pentru prima dată când șoferii din România se confruntă cu un astfel de preț la carburant. Potrivit unui raport al Ziarului Financiar, românii s-au mai întâlnit cu o situație asemănătoare cu șapte ani în urmă. În anul 2014, un litru de motorină înregistra o valoare de 6,36 lei.

În comparație cu luna septembrie, în prezent, prețul mediu al unui litru de motorină a crescut cu aproape 10%. Mai exact, 8.7%. După un calcul simplu, acest lucru înseamnă că pentru aș face plinul, șoferii din țară trebuie să achite cu 25,5 lei mai mult.

Vești proaste pentru utilizatorii de benzină

Nici persoanele ale căror mașini merg cu benzină nu sunt scutite de această mărire de prețuri. La începutul acestei luni, prețul benzinei a suferit și el modificări, iar acum un litru costă 6,09 de lei.

Prețul carburantului în marile orașe

Conform datelor de pe peco-online.ro, prețul cel mai ieftin la care bucureștenii pot cumpăra benzina este de 6,22 lei pe litru, iar cel mai mic preț pentru motorină este de 6,35 lei pe litru.

Cele mai mici prețuri la benzină, motorină și GPL din marile orașe sunt asemănătoare cu prețurile din București. Astfel că în Timișoara un litru de benzină constă 6,23 lei, unul de motorină 6,32, iar un litru de GLP 3,29 lei.

În Cluj Napoca avem 6,22 lei litrul de benzină, 6.27 litrul de motorină și 3,28 lei litrul de GPL.

În Iași, moldovenii scot din portofel 6,24 lei pentru litrul de benzină, 6,30 lei pentru litrul de motorină și 3,29 pentru litrul de GPL.

Constănțenii achită 6,25 lei pe litrul de benzină, 6,28 lei pe litrul de motorină și 2,80 lei pe litrul de GPL.