Datele arată că înmatriculările vehiculelor electrice s-au dublat de la an la an, reprezentând aproape 3% din piața noilor mașini, potrivit Cnet. 

Producătorii de mașini nu intenționează să dea nici măcar un pas înapoi când vine vorba de vehicule electrice. Fiecare producător auto important va lansa mașini electrice noi în acest deceniu, sperând că-și va marca cît mai bine teritoriul.

Tesla, 63% din totalul vehiculelor electrice înregistrate în primele opt luni

Tesla și-a croit deja un drum pe piața vehiculelor electrice, iar cifrele vorbesc de la sine. Potrivit datelor Experian, vehiculele producătorului Tesla au reprezentat 63% din totalul vehiculelor electrice înregistrate in SUA în primele opt luni ale anului. Cele mai vândute mașini electrice sunt, în mod surprinzător, Model Y și Model 3, în timp ce cel mai apropiat rival al lor, Chevrolet Bolt, se află abia pe locul trei.

Înmatriculările modelului Y au fost în număr de 105.445 în primele opt luni, în timp ce Model 3 a avut 80.681 de mașini înmatriculate. Bolt EV este pe locul 3, cu doar 22.799 de mașini înmatriculate. Ford Mustang Mach-E este pe locul patru, cu 15.938 de vehicule înregistrate. Modelul S ocupă locul nouă, în spatele Porsche Taycan.

Modelul Y a devenit acum cel mai popular vehicul Tesla

Aceste cifre reprezintă foarte mult pentru piața Tesla. Datele arată că înmatriculările vehiculelor electrice s-au dublat de la an la an, reprezenînd aproape 3% pe piața noilor mașini. Modelul Y a reprezentat mai mult de jumătate din această creștere.

Practic, modelul Y a devenit acum cel mai popular vehicul Tesla, iar producătorul de automobile se concentrează pe creșterea producției.

241.300 de mașini în toată lumea, din iulie până în septembrie

Odată ce Tesla își va crește producția în Berlin și Texas, Modelul Y ar trebui să devină primul vehicul al companiei cu termene de livrare mai rezonabile în toate versiunile.

Deși compania lui Elon Musk a fost afectată de lipsa de cipuri, a continuat să livreze 241.300 de mașini în toată lumea – din iulie până în septembrie – mai mult decât orice alt producător de mașini electrice.

Modelul Tesla Y a fost a doua cea mai bine vândută mașină electrică și în China, urmată de Model 3.