A fost bucurie printre șoferi când au aflat că pot afla mult mai rapid prețul benzinei ai al motorinei.

Consiliul Concurenței a lansat luni o platformă online dedicată șoferilor, prin care aceștia pot verifica prețurile benzinei și motorinei în cadrul principalelor lanțuri de stații de carburant din România. Aceasta se intulează „Monitorul preţurilor carburanţilor”.

Bucuria a fost de scurtă durată. Și asta pentru că aplicația, care a costat 300.000 de euro, a picat la scurt timp de la lansare.

Șoferii ar fi trebuit să se poată informa de aici care sunt preţurile la carburanţi în fiecare staţie.

În momentul în care s-a dorit a se accesa aplicația, nu mare a fost uimirea când s-a observat că ea nu mai funcționează.

„Monitorul Preţurilor carburanţilor auto urmăreşte, pe de o parte stimularea concurenţei între companiile de distribuţie a carburanţilor auto şi , pe de o parte, asigurarea posibilităţii consumatorului de a alege carburanţii cu cel mai bun raport calitate-preţ. Pentru atingerea acestui deziderat, prin proiectul Monitorul Preţurilor este creată o bază de date care conţine principalele companii care comercializează carburanţi, amplasarea geografică a benzinăriilor deţinute de fiecare, tipurile de carburanţi (benzină, motorină şi GPL) comercializate în fiecare benzinărie, preţurile la pompă practicate”, a precizat autoritatea de concurenţă.