Toți românii trebuie să știe ce se întâmplă cu vremea. În primul rând, vorbim de o răcire care se va resimți în toată ţara. Temperaturile maxime se vor încadra între 6 și 14 grade, iar cele minime, în general, între -3 și 7 grade. În zona montană, precipitațiile se vor transforma treptat în lapoviță și ninsoare și se va depune strat de zăpadă.

Meteo pentru marți 

În țară, vremea se va răci în majoritatea zonelor și va fi chiar semnificativă în vest, nord și nord-est, unde temperaturile vor deveni apropiate de cele normale în această perioadă din an și izolat chiar ușor mai coborâte. Aria de nebulozitate va cuprinde treptat cea mai mare parte a țării și va ploua ziua în jumătatea de nord, iar spre seară și noaptea și în restul teritoriului. Pe arii restrânse se vor acumula cantități de apă ce vor depăși 15 l/mp. În zona montană precipitațiile se vor transforma treptat în lapoviță și ninsoare și se va depune strat de zăpadă, în special în Carpații Orientali și pe crestele Carpaților Meridionali. Trecător, precipitații mixte se pot semnala și în estul Transilvaniei. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare la munte, iar mai ales în partea a doua a intervalului și în sud și sud-est. Temperaturile maxime se vor încadra între 8 grade în nordul Moldovei și 21 de grade în Oltenia, iar cele minime vor fi cuprinse în general între 1 și 11 grade. În orele dimineții, în sud și în sud-est pe arii restrânse va mai fi ceață.

În București, maxima va fi de 17…18 grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări la începutul zilei când vor mai fi și condiții de ceață, apoi din nou pe parcursul nopții când va crește probabilitatea să plouă slab. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în partea a doua a intervalului. Temperatura minimă va fi de 8…10 grade.

Meteo pentru miercuri

În țară, vremea se va menține rece și se va resimți ziua în special în jumătatea de sud a țării, în timp ce valorile termice nocturne vor fi mult mai mici decât în intervalul precedent, urmând a se situa în jurul pragului de îngheț în nord, centru și nord-est.  Temperaturile maxime se vor încadra între 6 și 14 grade, iar cele minime, în general, între -3 și 7 grade. Cerul va avea înnorări, mai persistente în sud, parțial în centru, iar noaptea și în vest, unde temporar va ploua. Pe spații mici se pot accumula cantități de apă mai însemnate. În zonele montane va ninge și va continua să se depună strat de zăpadă, cu precădere în Carpații Meridionali. Precipitații mixte slabe se pot semnala izolat și trecător și în Transilvania. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări locale ce vor accentua senzația de rece, cu viteze mai mari în sudul Banatului și pe litoral. Spre dimineață, izolat vor fi condiții de ceață.

La București se va răci semnificativ, cerul va fi noros și temporar va ploua. Vântul va avea intensificări, cu precădere pe parcursul zilei, astfel încât senzația de rece va fi accentuată. Temperatura maximă va fi de 9…10 grade, iar cea minimă în jur de 5 grade.

Meteo pentru joi 

Temperaturile vor fi mai scăzute în țară decât cele normale pentru această perioadă în cea mai mare parte a țării. În jumătatea de sud-vest a teritoriului cerul va fi mai mult noros și, mai ales în cursul zilei, temporar va ploua. În Carpații Meridionali și în Munții Banatului vor fi mai ales ninsori, iar precipitații mixte vor fi, trecător, în Subcarpații Getici și posibil în Transilvania. În restul teritoriului, cerul va fi variabil și doar cu totul izolat se mai pot semnala ploi slabe. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări locale în sudul și sud-vestul țării, amplificând senzația de rece.
Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 5 și 13 grade, iar cele minime între -7…-6 grade în depresiunile Carpaților Orientali și 6…7 grade pe litoral. Izolat vor fi condiții de ceață.

În Capitală, cerul va fi mai mult noros și, mai ales în cursul zilei, temporar va ploua. Vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 6 grade, iar cea minimă va fi de 2…4 grade.

Meteo pentru vineri

În țară, temperatura va crește ușoar față de ziua precedentă în cea mai mare parte a țării. În regiunile sudice și sud-vestice vor mai fi înnorări și pe arii relativ restrânse precipitații slabe, sub formă de ploaie, iar la munte, lapoviță și ninsoare. În restul teritoriului cerul va fi variabil. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în sudul Banatului și în zona montană înaltă. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 6 și 14 grade, iar cele minime între -2 și 9 grade.

La București, cerul va fi mai mult noros și vor mai fi condiții ca trecător să plouă slab. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 9…10 grade, iar cea minimă de 5…7 grade.

În intervalul 2 noiembrie până pe 8 noiembrie, adică de sâmbătă până vinerea viitoare, temperaturile vor fi în creștere și vor deveni mai ridicate decât cele normale pentru prima decadă a lunii noiembrie. Doar pe arii restrânse va mai ploua slab. În București, temperaturile vor fi în creștere și vor deveni mai ridicate decât cele normale pentru prima decadă a lunii noiembrie. Probabilitatea de ploaie va fi redusă.