ANM a emis o avertizare de cod galben de caniculă valabilă în jumătatea de sud a țării. Potrivit meteorologilor, temperaturile vor atince frecvent între 35-36 de grade, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și depăși ușor pragul critic de 80 de unități.

Mai exact, disconfortul termic va fi unul mult mai accentuat.

În Capitală, meteorologii anunță temperaturi de până la 36 de grade, iar în alte 18 județe din țară, temperaturi de până la 37 de grade.

Potrivit ANM, discumfortul termic va fi resimțit și în acest weekend. Zonele vizate sunt cea mai mare parte a Munteniei, vestul Dobrogei, local în Moldova și estul Olteniei, unde indicele temperatură-umezeală (ITU) se va situa frecvent în jurul pragul critic de 80 de unități.

Schimbare radicală de vreme

Dacă în acest sfârșit de săptămână ne vom confrunta cu temperaturi extrem de ridicate, în urmă cu doar câteva zile, aproape întreaga țară se afla sub Cod Portocaliu de fenomene periculoase.

Potrivit meteorologilor, vinerea trecută, în vestul, centrul, nordul ţării şi în zona de munte au existat perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, care s-au manifestat prin frecvente descărcări electrice, averse torenţiale, grindină şi vijelii.