Prognoza meteo pentru duminică, 12 decembrie

Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), duminică cerul va fi mai mult noros, iar local temporar se vor semnala precipitaţii.

În Banat, precum şi în vestul şi sudul Crişanei treptat vor predomina ninsorile şi se va depune strat de zãpadã, iar în restul regiunilor va ploua, din a doua parte a intervalului, pe arii în general restrânse, cu precădere în cele sudice şi centrale se vor semnala precipitaţii mixte.

Izolat vor fi condiţii de polei. La munte precipitaţiile vor fi mixte, iar la altitudini mai mari de 1700 m va continua sã ningã şi se va depune strat nou de zăpadă.

Cantităţile de precipitaţii, pe arii restrânse vor fi moderate, astfel cã se vor acumula în general 15-25 l/mp.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri temporare pe parcursul zilei îndeosebi în regiunile vestice şi sudice, cu rafale în general de 50…55 km/h, iar în zona montanã înaltã va sufla cu peste 80…100 km/h, viscolind ninsoarea şi spulberând zãpada. Temperaturile maxime se vor încadra între 2 şi 14 grade, cele mai mari valori urmând a se înregistra în Dobrogea, iar cele minime vor fi cuprinse între -3 şi 9 grade.

În București, cerul va fi mai mult noros şi trecãtor, cu o probabilitate mai mare la începutul intervalului şi spre sfârşitul acestuia va ploua slab. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximã va fi de 11-12 grade, iar cea minimã de 2-3 grade.

Prognoza meteo pentru luni, 13 decembrie

Luni,  vremea se va rãci, semificativ chiar în regiunile extracarpatice. Cerul va fi noros şi temporar se vor semnala precipitaţii, mai ales sub formã de ploaie ziua şi mixte noaptea în sud şi sud-est, local la munte va ninge, iar pe arii restrânse în restul teritoriului vor fi mai ales ninsori. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri temporare în sudul Banatului şi local în Moldova. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 0 şi 8 grade, iar cele minime între -5 şi 5 grade.

În București, vremea se va menţine închisã şi se va rãci. Temporar va ploua, iar îndeosebi spre sfârşitul intervalului vor fi posibile precipitaţii mixte. Vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 5 grade, iar cea minimã va fi de 1-2 grade.

Alertă ANM! Cod galben de vânt puternic

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, duminică, atenţionări Cod galben de vânt în 11 judeţe.

Potrivit meteorologilor, până la ora 10.00 este Cod galben de vânt în localități din județele Arad și Timiş. Vântul depășește la rafală 55…60 km/h.

Până la ora 8.00, sub avertizare Cod galben de vânt sunt și mai multe localități din Argeş, Giurgiu, Teleorman, Dâmboviţa, zona depresionară din Covasna și zona joasă din Mureş. Se anunță intensificări ale vântului cu viteze la rafală în general de 55…65 km/h.

Tot până la ora 8.00 este Cod galben de vânt în Olt, zona joasă din Vâlcea și în mai multe localități din Dolj. Și aici vor fi intensificări ale vântului cu viteze la rafală în general de 55-65 km/h