UPDATE: Avertizare meteo cod galben

Avertizare meteo cod galben de ceață, sâmbătă dimineața, emisă de Administratia Nationala de Meteorologie, pentru București și 24 de județe ale țării. Potrivit meteorologilor, până la ora 10.00 este Cod galben de ceață în Bucureşti, care reduce vizibilitatea sub 200 de metri, izolat sub 50 de metri.

Până la ora 12.00 ceaţa va persista în județele Covasna, Braşov, Mureş, Harghita, Sibiu. Meteorologii prognozează ceaţă şi vizibilitate redusă, până la ora 11.00, în județele Galaţi și Vrancea. Traficul este îngreunat de ceață pe A1 Sibiu-Deva, A2 București-Constanța și A3 București-Ploiești. Vizibilitate redusă este și pe DN 1 și DN 7.

Ninsori și viscol peste România. Vremea se schimbă radical în weekend! Avertisment de iarnă al ANM

ANM a venit cu ultimele vești despre vreme. Care va fi prognoza meteo pentru ziua de astăzi, 11 decembrie? Meteorlogii au oferit răspunsul la această întrebare care îi vizează pe toți românii. Asta pentru că peste România vor cădea ploile şi ninsorile. Marea curiozitate este legată de când va începe să ningă şi la Bucureşti.

Meteorologii anunţă ploi, ninsori şi vânt puternic în următoarele zile.  Sâmbătă la Bucureşti vremea se menţine mai caldă decât normalul în această perioadă şi va ploua. Duminică, ninsorile se extind. În noaptea de duminică spre luni se aşteaptă ninsori şi la Bucureşti.

Ninsori și viscol peste România. Vremea se schimbă radical în weekend! Avertisment de iarnă al ANM

Prognoza meteo sâmbătă, 11 decembrie.  Valorile termice se vor situa peste cele specifice perioadei. Cerul va fi noros și, începând de după-amiază, precipitațiile vor cuprinde cea mai mare parte a țării.

În cursul zilei pe arii extinse va ploua în jumătatea sudică și pe spații mai restrânse în rest, iar la munte vor fi precipitații mixte. Noaptea va continua să plouă, iar la munte, treptat, vor predomina ninsorile. Cantitățile de apă vor depăși local 15…25 l/mp și izolat 40 l/mp, îndeosebi în zonele montane și submontane.

Temporar vântul va avea intensificări în regiunile sudice, iar noaptea și în cele vestice, cu viteze în general de 45…55 km/h, iar pe creste rafalele vor depăși 80…90 km/h viscolind ninsoarea și spulberând zăpada. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 4 și 13 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 1 și 11 grade. Izolat vor fi posibile depuneri de polei, iar la începutul intervalului se va semnala ceaţă, a transmis ANM.

În București, vremea se va menține în general închisă și caldă pentru a doua decadă a lunii decembrie. Începând de după-amiază va ploua și se vor cumula peste 10…15 l/mp. Vântul va sufla moderat, cu intensificări în special în a doua parte a intervalului, când vor fi viteze, în general, de 45…55 km/h. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 9 grade, iar cea minimă, apropiată de cea din timpul zilei, va fi de 7…8 grade.

Iarna vine peste România. Vremea se schimbă total de mâine

Prognoza meteo duminică, 12 decembrieVremea se va răci în regiunile vestice şi sud-vestice unde valorile termice vor deveni normale pentru această dată, iar în restul ţării va fi în continuare mult mai cald decât în mod obişnuit în a doua decadă a lunii decembrie. Cerul va avea înnorări, mai persistente în vest-sud-vest şi cu caracter temporar în celelalte zone şi vor fi precipitaţii în toate regiunile.

În Banat, Crişana şi Oltenia vor fi ploi la început, apoi ninsori şi lapoviţă, iar cantităţile de apă vor fi mai însemnate; în Maramureş, Transilvania, Moldova şi Muntenia va ploua -local moderat cantitativ- în cursul zilei, apoi vor fi şi precipitaţii mixte, iar în Dobrogea pe alocuri vor fi ploi în general slabe. În zona montană din sud-vest şi la altitudini mari în celelalte masive vor fi ninsori, local consistente. Izolat vor fi condiţii de polei. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări în sudul Banatului, pe crestele montane şi izolat şi trecător, cu viteze mai mici, şi în restul teritoriului, cu precădere în vest și sud-vest. Temperaturile maxime se vor încadra între 1…2 grade în Banat şi 14 grade în Dobrogea, iar cele minime vor fi cuprinse între -5 și 7 grade, valorile mai ridicate fiind pe litoral. Pe spaţii mici vor fi condiţii de ceaţă.

Pentru București, prognoza meteo indică că vremea va fi în continuare mai caldă decât normal în a doua decadă a lunii decembrie. Cerul va fi mai mult noros și în cursul zilei temporar va ploua. Noaptea vor fi condiții pentru precipitații slabe sub formă de ploaie şi posibil, spre dimineață, lapoviţă și ninsoare. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 10…11 grade, iar cea minimă de 1…2 grade.

Ninsori și viscol peste România. Vremea se schimbă radical în weekend! Avertisment de iarnă al ANM