Vine gerul în România cu ninsori și viscol! Vremea o ia razna complet

Vești de ultimă oră pentru români, cu doar câteva săptămâni înainte de sărbătorile de iarnă. ANM anunță că ninsorile vor continua la munte şi în zilele următoare. Totodată, potrivit meteorologilor, în Moldova, va burniţa şi se va forma polei, în timp ce în Capitală, cerul va fi variabil, iar dimineața și noaptea va fi ceață, iat temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 7 grade.

Astfel, conform prognozei ANM, joi, 9 noiembrie, cerul va fi variabil, mai mult noros în regiunile estice și parțial în cele sudice și centrale. Pe arii restrânse vor fi precipitații slabe, mai ales sub formă de ploaie și lapoviță, în Dobrogea și în estul Moldovei, unde vor mai fi posibile depuneri de polei.

În ceea ce privește temperaturile minime, acestea  vor fi cuprinse între -7 și 3 grade, cu cele mai ridicate valori pe litoral. În zonele joase, pe arii restrânse se va semnala ceață cu depunere de chiciură.

Vine gerul în România cu ninsori și viscol! Vremea o ia razna complet. Avertisment crunt de la ANM

În anumite zone ale țării însă vremea se va încăzi ușor, cu excepția Moldovei, unde va fi polei și burniță. Astfel, în jumătatea de vest a teritoriului, cerul va fi variabil în prima parte a zilei, apoi se va înnora treptat, iar aria ploilor va fi în extindere. Totodată,  în zonele montane aferente noaptea, în special la altitudini de peste 1500 m, ploile se vor transforma treptat în lapoviță și ninsoare.

Pe de altă parte, în restul teritoriului cerul va fi temporar noros și doar izolat va ploua slab. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări în sudul Banatului și în Carpații Meridionali, în special la altitudini mari, unde ninsoarea va fi viscolită, iar zăpada spulberată. ANM anunță că joi, temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 1 și 11 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -6 grade în depresiuni și 10 grade pe litoral.

Ninsorile continuă la munte

Vineri va fi și mai cald. ANM anunță că temperaturile vor fi cu mult peste cele specifice perioadei, iar în restul teritoriului se vor situa în general în jurul mediilor multianuale.

Mai exact, valorile termice maxime se vor încadra între 3 şi 14 grade, mai ridicate în Dobrogea spre 16 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -2 și 8 grade. Cerul va fi mai mult noros și temporar vor fi precipitaţii în majoritatea regiunilor, pe arii extinse ziua și pe suprafețe mici noaptea. Acestea vor fi sub formă de ploaie în sud și în est, mai ales sub formă de lapoviță și ploaie în regiunile intracarpatice și mixte, la munte, chiar predominant ninsori la altitudini de peste 1500 m.

Meteorologii mai precizează că pe arii restrânse cantitățile de precipitații vor fi mai însemnate și izolat, cu precădere în zonele montane şi submontane, vor fi posibile depuneri de polei. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări în regiunile estice, sud-estice și local la munte, în special pe crestele Carpaților Meridionali și de Curbură.

În Capitală în schimb vremea va fi normală pentru această perioadă cu temperaturi maxime de 10 grade și minime de doar un grad. Totodată, vântul va sufla slab și moderat.

Cum va fi vremea în weekend. Prognoza meteo ANM

Românii vor avea un weekend călduros pentru luna decembrie. Meteorologii anunță un cer noros, dar și precipitații . Vor predomina ploile, iar la munte, la altitudini de peste 1300 m precipitațiile vor fi mixte. Local, se vor acumula cantităţi de apă însemnate. Izolat, cu o probabilitate mai mare la munte, va fi polei. Vântul va avea intensificări în zona montană înaltă, dar temporar și la viteze mai mici, şi în restul teritoriului.

În ceea ce privește temperaturile maxime, acestea se vor încadra, în general, între 4 și 14 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 1 și 11 grade. Pe spaţii mici se va semnala ceaţă.

În București vremea va fi închisă, iar ploile vor fi prezente atât ziua cât și noaptea. Totodată, vântul va sufla moderat, cu intensificări în a doua parte a intervalului, iar temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 9 grade, în timp ce cea minimă, în jurul a 8 grade.

Și duminică avem vreme la fel de frumoasă, în special în jumătatea de est a țării. Pe de altă parte, ANM anunță că în regiunile vestice și la munte vor predomina ninsorile, iar în restul teritoriului precipitațiile vor fi mixte. Izolat, la munte și în centrul țării vor fi condiţii de polei. Duminiă, temperaturile maxime se vor încadra între 2 şi 13 grade, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între -2 și 7 grade.

În București temperaturile se mențin crescute, însă ploile vor continua și duminică.

Vine gerul în România cu ninsori și viscol! Vremea o ia razna complet. Avertisment crunt de la ANM