Administraţia Naţională de Meteorologie vine cu precizări de ultimă oră. Vremea se schimbă radical în România. Meteorologii au emis o atenţionare Cod galben de vânt puternic pentru opt judeţe, valabilă de joi după-amiaza, până vineri dimineaţa, şi o alta pentru cinci judeţe, valabilă pe parcursul zilei de vineri.

Astfel, conform prognozei emise de ANM, începând cu ziua de joi, de la ora 12:00, până vineri, ora 6:00, în sudul Banatului şi în Carpaţii Meridionali, vântul va avea intensificări cu viteze în general de 60-80 km/h, iar pe creste de peste 90-100 km/h, spulberând zăpada.

Totodată, ANM semnalează că unele intensificări ale vântului se vor semnala şi în restul Banatului, dar pentru intervale mai scurte de timp. Meteorologii mai precizează că sub Cod galbenva fi și  judeţul Caraş-Severin şi, parţial, judeţele Hunedoara, Gorj, Alba, Sibiu, Vâlcea, Braşov şi Argeş.

Nici la final de săptămână nu scăpăm de vremea haotică. Meteorologii anunță că vineri, de la ora 8:00 până la ora 22:00, în Dobrogea şi în estul Munteniei, vântul va avea intensificări, cu rafale în general de 55-65 km/h, iar în zona litoralului şi a Deltei de peste 70 km/h. De menționat este faptul că această atenţionare vizează judeţele Brăila, Tulcea, Constanţa şi, parţial, Ialomiţa şi Călăraşi.

Cum va fi vremea în weekend. Prognoza meteo ANM

Vremea ar urma să își revină în weekend. ANM anunță că zilele de sâmbătă și duminică vor fi mai călduroase decât normalul pentru această perioadă. Astfel, duminică, meteorologii anunță un cer noros, dar și precipitații. Vor predomina ploile, iar la munte, la altitudini de peste 1300 m precipitațiile vor fi mixte. Local, se vor acumula cantităţi de apă însemnate. Izolat, cu o probabilitate mai mare la munte, va fi polei. Vântul va avea intensificări în zona montană înaltă, dar temporar și la viteze mai mici, şi în restul teritoriului.

Meteorologii anunță că temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 4 și 14 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 1 și 11 grade. Pe spaţii mici se va semnala ceaţă. În București pe de altă parte, vremea va fi închisă, iar ploile vor fi prezente atât ziua cât și noaptea. Totodată, vântul va sufla moderat, cu intensificări în a doua parte a intervalului, iar temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 9 grade, în timp ce cea minimă, în jurul a 8 grade.

În ceea ce privește ziua de duminică, meteorologii anunță o vreme frumoasă, în special în jumătatea de est a țării. Pe de altă parte, ANM precizează că în regiunile vestice și la munte vor predomina ninsorile, iar în restul teritoriului precipitațiile vor fi mixte. Izolat, la munte și în centrul țării vor fi condiţii de polei.

Referitor la temperaturile maxime, acestea se vor încadra între 2 şi 13 grade, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între -2 și 7 grade. În Capitală de asemenea, temperaturile se mențin crescute, însă ploile vor continua și duminică.