Un alt oraş din România a intrat din nou în carantină! Mii de români sunt afectaţi. Coronavirusul face ravagii. Autorităţile au fost nevoite să ia această decizie după creşterea mare a numărului de oameni infectaţi.

Carantină de 14 zile în Nădlac

S-a decis carantinarea zonală a oraşului Nădlac pentru 14 zile. Decizia a fost luată de autoritățile locale, după ce rata de infectare cu SARS-CoV-2 a ajuns acolo la 4,83 de cazuri la mia de locuitori.

Circulația pe drumurile naționale și județene nu este afectată pentru cei care tranzitează zona. Localnicii însă nu vor putea ieși din casă în următoarele două săptămâni decât ziua, între orele 6:00-22:00 și pentru motive bine întemeiate. Oamenii sunt îngrijorați de situația creată.

Măsura a fost luată după ce rata de incidență a cazurilor de COVID-19 a ajuns la 4,83 la mia de locuitori, „riscul epidemiologic fiind de o gravitate maximă, în circumstanțe de nerespectare a măsurilor legale în vigoare”, potrivit documentului.

Pe perioada carantinei, circulaţia şi staţionarea în spaţii publice a persoanelor este interzisă, cu excepţia motivelor bine justificate, pe baza Declaraţiei pe proprie răspundere, legitimaţiei de serviciu sau a adeverinţei eliberată de angajator.

În intervalul orar 06.00-22.00, în interiorul localităţii, se interzice circulaţia tuturor persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei, cu unele excepţii.

În interiorul localităţii se interzice circulaţia persoanelor în grupuri pietonale mai mari de 6 persoane care nu aparţin aceleiaşi familii, precum şi formarea unor asemenea grupuri.

Centrele comerciale îşi suspendă temporar activitatea

De asemenea, se limitează programul de lucru cu publicul al operatorilor economici şi se limitează numărul de persoane în incinta magazinelor la maximum 30% din capacitate, cu respectarea normelor de distanţare fizică şi de igienă sanitară.

Începând cu data de 20 februarie, în zilele de sâmbătă şi duminică centrele comerciale îşi vor suspenda temporar activitatea până la ieşirea localităţii din carantină.