La punctul de trecere a frontierei Nădlac 1 se înregistrează, și la această oră, timpi mari de așteptare, atât la intrarea, cât și la ieșirea din țară. Coloanele de autoturisme se întind pe zeci de kilometri, atât pe sensul de intrare, cât și pe cel de ieșire din țară prin punctul de control și trecere a frontierei Nădlac 1. Timpii de așteptare sunt foarte mari, de până la șase, șapte ore pentru controlul documentelor de călătorie.

Agent-șef adjunct Ardelean Claudia: În acest moment, în punctul de trecere a frontierei Nădlac 1 sunt deschise pe sensul de intrare 7 artere, iar pe sensul de ieșire 5 artere. Pentru fluidizarea traficului, începând cu ora 14:30, a fost deschis și punctul de trecere a frontierei Borș și, începând cu ora 19, s-au deschis încă patru artere pe sensul de intrare în țară în punctul de trecere a frontierei Nădlac 2.

Dezastru pentru șoferi

Şoferii nemulțumiți claxonează nerăbdători de durata controlului la frontieră. Au fost și momente mai tensionate pe sensul de intrare în țară, când mai mulți cetățeni români au început să strige și să amenințe autoritățile. În zonă au fost trimise brigăzile speciale de intervenție ale Jandarmeriei și Poliției.

Sute de persoane intră pe jos în țară și pentru că nu au transport asigurat, sunt nevoiți să parcurgă cu copii și bagaje mai mulți kilometri pe jos. Bună ziua, de unde veniți așa, cu multe bagaje?
-: Din Germania, tată. Am muncit prin ploaie şi prin frig. Ne-a lăsat autocarul la vreo 20 de km, am mai dat şi 300 de euro până aici.