Guvernul de la Belgrad a anunțat că Serbia își închide granițele pentru cei care sosesc din țările cele mai afectate de coronavirus. Mai exact, Guvernul Serbiei a precizat că interdicția temporară se aplică persoanelor care sosesc „din Italia, anumite provincii din China, Coreea de Sud, Iran și Elveția”. Astfel, persoanele care sosesc din aceste locații nu vor fi mai fi lăsate să intre în țară. Până în prezent, în Serbia au fost confirmate patru cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus, printre pacienți aflându-se și un chinez.

Tot mai multe țări își închid granițele sau iau măsuri radicale

Pe lângă Serbia și Kazahstan a procedat la fel. Danemarca, pe de altă parte, a anunțat că toate cursele aeriene dinspre zonele roşii, precum nordul Italiei, Iran sau Coreea de Sud, au fost anulate

În Cehia, premierul Andrej Babis a anunțat că școlile s-au închis pe termen nedeterminat, iar evenimentele cu peste 100 de participanți au fost interzise.

„Misiunea noastră principală este sănătatea cetăţenilor noştri. Înţelegem că acest lucru va fi foarte neplăcut pentru oameni, dar vrem să împiedicăm, prin toate mijloacele, ca ceea ce s-a întâmplat în Italia să se întâmple aici”, a declarat Babis, potrivit Reuters.