Thailanda a anulat miercuri acordarea vizei la sosire pentru cetăţenii din 18 state, printre care şi România, a informat Ministerul de Interne de la Bangkok, măsura fiind luată pentru a limita răspândirea noului coronavirus, transmite Reuters, conform Agerpres.

Cele 18 ţări vizate sunt: Bulgaria, Bhutan, China (inclusiv Taiwan), Cipru, Etiopia, Fiji, Georgia, India, Kazahstan, Malta, Mexic, Nauru, Papua Noua Guinee, România, Rusia, Arabia Saudită, Uzbekistan, Vanuatu.

Cetăţenii lor primeau viză direct pe paşaport la aeroport la sosirea în Thailanda sau la punctele de trecere a frontierei.

Tot începând de miercuri, se suspendă exceptarea de la viză de care beneficiau cetăţenii din Coreea de Sud, Italia şi Hong Kong, a precizat Ministerul de Interne.

Apărut în decembrie în China, noul coronavirus afectează toate continentele, cu excepţia Antarcticii, şi perturbă activităţile cotidiene şi economice într-un număr tot mai mare de ţări. Peste 118.000 de cazuri de contaminare au fost identificate până în prezent la nivel mondial.

În România s-a înregistrat miercuri al 31-lea caz de îmbolnăvire cu noul coronavirus, fiind vorba despre un bărbat de 42 de ani din Iaşi, revenit din Veneţia.