Produs retras de urgență de la raft de către ANSVSA

Produs retras de la raft în toate magazinele Auchan, Cora, Lidl și Mega Image de către Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor!

ANSVSA a anunțat că este vorba despre produsul KitKat Pops Hazelnut and Cocoa Nibs, de la Nestlé Bulgaria. Ambalajul acestui produs era greșit.

El nu conținea eticheta în limba română, drept urmare era periculos pentru consumatorii care ar putea avea alergii la alune.

kitkat rechemat
SURSA FOTO: ANSVSA

Astfel, Autoritatea a dispus retragerea lui de pe piață din rațiuni de siguranță. În prezent, lotul respectiv nu mai poate fi găsit la rafturile din Auchan, Cora, Lidl sau Mega Image.

ANSVSA a precizat că este vorba despre o cantitate limitată a acestui produs:

„Nestle România retrage și recheamă din piață o cantitate limitată din produsul KitKat Hops Hazelnut and Cocoa Nibs cu datele de identificare de mai jos și care nu prezintă eticheta în limba română”, potrivit ANSVSA.

Produsul este sigur pentru consum pentru persoanele fără alergii la alune

Produsul a fost scos de pe piață din cauza absenței etichetei în limba română. Conține substanțe alergene, ceea ce poate crea complicații de sănătate pentru persoanele care l-au cumpărat și care suferă de alergii.

Cu toate acestea, pentru majoritatea populației, produsul poate fi consumat fără probleme. Totuși, persoanele care vor să returneze produsele cumpărate le pot duce în magazinelee din care le-au achiziționat. Ei își pot recupera banii dacă sunt încă în posesia bonului fiscal.

„Motivul retragerii: lipsa etichetei în limba română în condițiile în care produsul conține alergeni (alune). Produsul este sigur pentru consum, cu excepția persoanelor alergice la alune.

Persoanele care au achiziționat produsul îl pot returna la Serviciul Clienți din magazinul Auchan de unde l-au cumpărat și vor primi înapoi contravaloarea acestuia. Este necesară prezentarea bonului fiscal”, a mai transmis Autoritatea Națională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor.

Alergia la alune este o reacție alergică adversă la consumul sau contactul cu alunele sau produsele pe bază de alune. Alunele, inclusiv alunele de pădure, alune de pământ și nuci, sunt cunoscute drept cauza alergiilor la numeroase persoane.

Reacțiile alergice pot varia de la ușoare la severe și pot include simptome precum umflarea buzelor, limbii sau a feței, dar și erupții cutanate, roșeață sau urticarie pe piele.