Alertă în Germania! Secțiile de Terapie Intensivă sunt pline cu tineri nevaccinați

Potrivit dpa, în perioada încadrată între mijlocul lui august și începutul lui septembrie, au fost trataţi mai mulţi pacienţi cu vârste între 18 şi 59 de ani decât persoane de 60 de ani şi peste, conform unui raport publicat joi de Institutul Robert Koch (RKI).

Raportul mai arată că 83% din locuitorii de peste 60 de ani din Germania sunt vaccinaţi integral, în timp ce la categoriile 18-59 ani procentul este de doar 67%.

Numărul pacienţilor cu COVID-19 internaţi la terapie intensivă se apropie de 1.400, în creştere cu 22% faţă de săptămâna anterioară. Cel mai mare număr de pacienţi la terapie intensivă, de circa 5.760, a fost înregistrat în perioada Crăciunului.

Cei internați au vârste cuprinse între 35 și 39 de ani

Majoritatea celor internaţi cu COVID-19 au vârsta între 35 şi 59 de ani, dar riscul de deces rămâne cel mai ridicat în rândul vârstnicilor, arată RKI.

În Germania, rata de vaccinare la toate grupele de vârstă a crescut cu un procent în ultima săptămână, ajungând la 62%.

Diferenţele în ce priveşte nivelurile de vaccinare reflectă parţial eligibilitatea pentru vaccin.

Recomandarea pentru vaccinarea începând de la vârsta de 12 ani a fost emisă la mijlocul lunii august, iar în prezent în jur de 24% dintre adolescenţii de 12-17 ani sunt complet vaccinaţi.

Autorităţile germane au început recent să se concentreze pe ratele de spitalizare, în locul numărului de infectări, pentru a evalua severitatea epidemiei de COVID-19.

Sursă foto: Dreamstime