„Pe măsură ce luna noiembrie se apropie (și alegerile prezidențiale din Statele Unite), este vital să respingem discursurile de ură, dezinformarea și negativitatea online”.

Această frază scurtă, rostită de prințul Harry într-un videoclip înregistrat pentru clasamentul celor mai influente 100 de personalități din 2020 stabilite de „Time”, pare să îi fie adresată direct lui Donald Trump.

O reacţie angajată care a stârnit multe comentarii peste Atlantic, a relatat BBC miercuri, 23 septembrie. Imediat, un purtător de cuvânt al cuplului a fost obligat să clarifice situaţia: aceste comentarii nu se referă la niciun partid politic sau la vreun candidat, a jurat el. Mai degrabă, ar trebui privit ca fiind un „apel nepartizan la decență”.

Ducele în vârstă de 36 de ani, care locuiește în Statele Unite, a declarat că nu va vota la alegerile din 3 noiembrie, deoarece nu este cetățean al Statelor Unite.

Înainte de a adăuga că nu a votat niciodată la alegerile britanice din motive de neutralitate, ca și ceilalți membri ai familiei regale. Dar evocând „discursurile de ură” și „dezinformarea” – acțiuni deseori atribuite lui Donald Trump – prințul Harry este acuzat că și-a încălcat datoria de confidențialitate, scrie LE POINT.

În ceea ce o privește pe ducesa de Sussex, care l-a ironizat pe Donald Trump când era candidat în 2016, a asigurat în videoclipul din „Time” că scrutinul din noiembrie 2020 va fi „cea mai importantă alegere din viața noastră”.

„Când votăm, valorile noastre sunt puse în acțiune și vocile noastre sunt auzite. Vocea ta ne amintește că şi tu contezi, pentru ceea ce faci, şi că merită să fii auzit”, a continuat ea.

Foarte nemulţumit de aceste declarații, președintele american Donald Trump a atacat-o, miercuri, pe Meghan Markle, urându-i cu ironie „noroc” prințului Harry.

„Nu sunt un fan al ei”, a spus locatarul de la Casa Albă, întrebat despre comentariile recente ale actriței. „Îi doresc mult succes lui Harry, pentru că va avea nevoie de el”, a adăugat el.