Autorii unui nou studiu care examinează modificările portretelor de peste 500 de ani au scos la iveală faptul că Meghan Markle „arată mai de încredere” decât Regina Elisabeta a II-a.

Mai exact, experții de la Universitatea de Cercetare PSL au creat un algoritm care scanează fețele din portrete pictate și fotografii pentru a determina „încrederea” pe baza contracțiilor musculare faciale.

Autorii au folosit instrumentul de credibilitate pentru a descoperi că, pe măsură ce nivelul de trai s-a îmbunătățit începând cu anii 1500, la fel s-a îmbunătățit și încrederea aparentă a subiecților.

Ca parte a procesului de instruire a modelului, cercetătorul a comparat unele chipuri celebre cu portrete antice – inclusiv pe Regină și Meghan Markle cu Elisabeta I.

Astfel, rezultatul a fost unul suprinzător. Se pare că Meghan Markle a părut de trei ori și jumătate mai de încredere decât Elisabeta I, dar Majestatea Sa Regina a fost doar de o dată și jumătate mai de încredere.

În ceea ce privește acest algoritm, el nu evaluează încrederea în sine, ci mai degrabă calitățile și trăsăturile pe care cei din portret au vrut să le prezinte în acea.

Meghan Markle, demnă de încredere

„Este posibil ca Megan Markle să nu fie o persoană de încredere, dar în medie, apariția ei în portret o face să pară demnă de încredere”, a spus autorul Nicolas Baumard pentru Daily Mail.

„Aceasta este probabil o calitate care este foarte importantă pentru ea, probabil mai mult decât este pentru Regina Elisabeta I, care nu zâmbește în portrete”, a spus el.

Nici marii oficiali din lume nu au scăpat de acest studiu. Cercetătorii au comparat, de asemenea, fotografiile candidaților la președinția SUA, Donald Trump și Joe Biden, constatând că Biden părea cu 300% mai de încredere decât Trump.

Aceștia au găsit un rezultat similar atunci când l-au comparat pe fostul președinte Barak Obama cu președintele rus Vladimir Putin, Obama apărând mai de încredere decât Putin.