Cei doi au anunţat în ianuarie că vor renunţa la calitatea de membri cu roluri active în rândul casei regale britanice. Drept urmare, prințul Harry şi Markle au afirmat că vor rambursa banii cheltuiţi pentru renovarea Frogmore Cottage, care a devenit anul trecut reşedinţa oficială a cuplului, potrivit agerpres.ro

„O contribuţie a fost făcută către Sovereign Grant de către ducele de Sussex. Această contribuţie oferită de prinţul Harry acoperă integral costurile necesare renovării Frogmore Cottage, proprietate a Majestăţii Sale Regina, şi care va rămâne reşedinţa din Marea Britanie a ducelui şi familiei sale”, a transmis un purtător de cuvânt al cuplului.

Contractul semnat cu Netflix

Reprezentanții Netflix au anunțat că ducii de Sussex au semnat un contract multianual cu platforma de streaming pentru care vor produce mai multe programe TV, ce variază de la emisiuni pentru copii şi până la seriale de tip reality-show cu scenariu prestabilit, informează Reuters, citată de agerpres.

Prințul Harry şi Meghan s-au mutat în sudul Californiei alături de fiul lor, Archie, la începutul acestui an după ce au renunţat la calitatea de membri cu roluri active în rândul casei regale britanice.

Față de poziție pe care o aveau anterior, acum, cei doi vor produce o serie de conţinuturi dedicate unor chestiuni pe care ei le consideră importante şi pe care se concentrează fundaţia lor de caritate, Archewell.

„Ne vom concentra pe crearea de conţinuturi care informează, dar care şi oferă speranţă. În calitatea noastră de tineri părinţi, realizarea unor programe care inspiră întreaga familie este o chestiune importantă”, a declarat cuplul princiar într-un comunicat.

În ceea ce privește încasările pe care ducii de Sussex ar urma să le facă, suma prevăzută în acest contract nu a fost dezvăluită, însă acordul reprezintă primul pas important făcut de Harry şi Meghan în domeniul activităţilor plătite. În ianuarie, ei au anunţat că vor să devină independenţi din punct de vedere financiar.

Meghan, care a primit titlul de ducesă de Sussex în urma căsătoriei cu prinţul Harry, nu intenţionează să îşi reia cariera de actriţă. Ea a fost una dintre vedetele serialului de televiziune „Suits”.

Important de menționat e faptul că Harry şi Meghan au deja în dezvoltare mai multe proiecte, inclusiv un serial documentar despre natură şi un serial de animaţie dedicat unor femei celebre, au mai precizat reprezentanţii companiei Netflix.