PNL va avea propriul candidat la alegerile prezidențiale

Alegeri prezidențiale 2024. Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, și președintele PSD, Marcel Ciolacu, nu au discutat despre posibilitatea de a avea un candidat comun la alegerile prezidențiale din acest an pentru că fiecare partid politic îşi doreşte să aibă propriul candidat.

În prezent, PNL își dorește să aibă propriul candidat pentru funcția de președinte al României.

„Nu am discutat acest aspect pentru că fiecare dintre partide îşi doreşte să aibă propriul candidat. În plus, e prea devreme să se discute despre o nominalizare de premier.

În acest moment, aşa cum decurg lucrurile şi cum au stabilit cu ceva timp în urmă, PNL va avea propriul candidat”, a zis el.

Marcel Ciolacu
Marcel Ciolacu (SURSA FOTO: Facebook, Marcel Ciolacu)

Dincolo de miza alegerilor prezidenţiale, liberalii și social-democrații trebuie să continue să guverneze împreună, crede el. Cetăţenii români aşteaptă de la ei siguranţă şi echilibru pentru viaţa de zi cu zi.

„Sunt opinii şi opinii, dincolo de toate acestea este nevoie de o abordare cât se poate de echilibrată şi să ţinem cont de faptul că, dincolo de miza alegerilor prezidenţiale, avem nevoie să continuăm să guvernăm ţara, avem nevoie de stabilitate, pentru că, până la urmă, cetăţenii aşteaptă de la noi siguranţă şi echilibru pentru viaţa de zi cu zi”, a adăugat liderul liberalilor.

Când vor avea loc alegerile prezidențiale?

Alegeri prezidențiale 2024. Cu o zi în urmă, Nicolae Ciucă a reamintit tuturor că, atunci când vine vorba de alegerile prezidențiale, nu este vorba despre „șmecherii”. Stabilirea datei este o chestiune extrem de serioasă.

Problema a venit din analizele președinților de filiale și din analizele unor comentatori politici despre impactul procesului electoral asupra învățământului, în contextul în care în septembrie va începe școala. Gândindu-se că viitoarele alegeri vor avea loc tot în septembrie, unii părinți au ridicat preocupări referitoare la apropierea examenului de capacitate și la faptul că, în unele școli, nu s-a reluat procesul de învățământ.

Din punctul lui de vedere, aceasta este singura chestiune care trebuie analizată. Este vorba doar despre analiza unor decizii în lumina impactului asupra sistemului de învățământ.

Declarația sa a fost făcută după ce premierul României, Marcel Ciolacu, a transmis că nu va schimba data alegerilor prezidențiale. Pe scurt, a dat de înțeles că nu este de acord să mute data alegerilor în decembrie 2024. Din punctul lui de vedere, nu este normal să se schimba data în funcţie de interesul unui partid politic.