Femeile din ţările arabe au un ritm al îmbogăţirii mai mare decât al femeilor care locuiesc în Statele Unite ale Americii sau în Europa, se arată într-un studiu publicat la începutul acestei luni.

Averea femeilor din ţările arabe este estimată acum la 685 miliarde de euro. Dacă această creştere continuă îşi va menţine ritmul din prezent, averea lor va ajunge, în anul 2023, la 890 miliarde de euro. Nivelul înregistrat de acestea este peste cel al americancelor sau europencelor, însă sub cel al femeilor din Asia sau America Latină.

Studiul a fost publicat la începutul lunii iunie de către Boston Consulting Group (BCG), o societate americană cu filială la Dubai, în Emiratele Arabe Unite.

În ce domenii activează femeile bogate din lumea arabă?

Studiul BCG relevă faptul că femeile din Arabia Saudită sunt cele mai bogate femei din lumea arabă, cu o avere însumată de 200 miliarde de euro. Lor le urmează femeile din Emiratele Arabe Unite, care totalizează 89 miliarde de euro.

Cu toate că poartă abaya şi văl în public, femeile bogate din societatea arabă sunt angajate în activităţi mai puţin tradiţionale, ele fiind la conducerea unor întreprinderi sau societăţi de investiţii. Studiul arată că ele îşi datorează locul mai degrabă meritului decât resurselor naturale locale sau familiei, un lucru posibil ca urmare a creşterii accesului la studii superioare, relatează Adevărul.

Cu toate acestea, femeile din lumea arabă nu deţin decât 13% din totalul avuţiei din lumea lor. La acest capitol, media globală ajunge la valoarea la 32,5%.