Meghan Markle și Prințul Harry au renunțat la titlurile regale în urmă cu mai bine de un an de zile, însă de abia acum s-a aflat cum au plecat aceștia, de fapt, din Familia Regală.

Mai exact, se pare că Prințul William ar fi fost cel care i-a dat afar pe ducii de Sussex. După interviul cu Oprah Winfrey, relația Prințului Harry cu Prințul William, dar și cu tatăl său, Prințul Charles s-a răcit de tot.

Totodată, s-a și aflat motivul real pentru care ducii de Sussex au decis să părăsească familia regală atât de repede. Se pare că a existat un conflict între frați pe vremea când Meghan Markle și Prințul Harry locuiau încă la Palatul Kensington din Londra.

Istoricul Robert Lacey, autorul cărții „Prințul William l-a dat afară pe Prințul Harry din Kensington Palace din cauza lui Meghan Markle”, susţine că fraţii au avut o discuţie aprinsă la telefon, după ce angajaţii lui Meghan Markle s-au plâns de rele tratamente aplicate de aceasta.

În acest context, Harry i-a luat apărarea lui Meghan, susţinând că soţia lui este, de fapt, victima unui complot. La rândul său, Prinţul William s-a înfuriat foarte tare când a auzit acuzaţiile aduse americancei şi i-a cerut secretarului său privat, Simon Case, să separe cele două familii, ambele cu sediul locativ şi reprezentativ la Palatul Kensington.

Totodată, un alt fragment al cărții care a fost publicat în ziarul The Times, prezintă un citat al amicului prinților care spune că Prințul William l-a dat afară pe Harry din Palatul Kensington.

„William nu a mai vrut să-i aibă în apropiere”, susţine acesta, potrivit newsweek.com. 

Astfel, se pare că motivul real al plecării ducilor de Sussex a fost, de fapt, decizia Prințului William, viitorul moștenitor al tronului.

„William a simțit nevoia puternică de înlăturare a lui Meghan, cu agenda ei subversivă, din operațiunile monarhiei britanice, pe care ea nu a părut s-o înțeleagă sau respecte. Cu certitudine, voia s-o îndepărteze pe Meghan pentru început din căminul în care el și fratele său trăiseră armonios ani buni într-un deceniu. Pur și simplu, William nu-i mai voia pe ea și pe Harry prin preajmă”, susține Robert Lacey.

Când au apărut conflictele la Casa Regală 

Totodată autorul cărții mai precizează că dei cele două Palate au anunțat separarea în luna marie 2019, neînțelegerile ar fi apărut cu multe luni înainte.

„Știm că prinții William și Harry nu mai erau în termeni buni înainte de plecarea în Australia. Sentimentele se schimbaseră, după cum spune Harry, și încă drastic. Frații se despărțiseră în termeni extrem de răi, necazurile provenind din tratamentul rigid și pretinsa persecuție a personalului de către Meghan”, a spus Lacey.

Acesta a mai vorbit și despre schimbarea lui Meghan Markle. Deși în primă fază aceasta a fost primită cu brațele deschise, după turneul din Australia și Pacific, familia a văzut o alt latură a ei.

„Știi, tatăl și fratele meu, Kate și toată familia erau foarte primitori cu ea. Dar totul s-a schimbat cu adevărat după turneul în Australia și Pacificul de sud. Era prima oară când familia a văzut cât de incredibilă era Meghan în acțiuni oficiale”, adaugă Lacey.

Autorul cărții a vorbit și despre atitudinea ducilor de Sussex. Odată cu venirea lui Meghan Markle, prințul Harry a devenit irascibil și se auzeau urlete prin toată casa.

Un alt angajat spunea că: „Am surprins o convorbire dintre Harry și unul din ajutoarele lui principale. Harry zbiera și zbiera la telefon. Echipa Sussex era cu adevărat un mediu toxic. Oameni urlând și strigând unii la alții”, mai precizează sursa citată.

Aceași sursă spune că Meghan Markle voia să pară mereu victimă, iar angajații Casei Regale o vedeau precum o ”narcisistă sociopată”.

„Meghan poza în victimă, dar ea era agresorul. Oamenii se simțeau manevrați de ea. Nu știau cum să procedeze cu această femeie. Ei credeau că este o narcisistă și o sociopată – de fapt, dereglată mintal. Asta i-a atras unul spre celălalt de la bun început – două bunuri stricate”, a adăugat Lacey.

Archie nu va fi niciodată prinț

Amintim faptul că recent, o sursă apropiată monarhiei, citată de Daily Mail, a dezvăluit că Archie, fiul lui Meghan Markle și al Prințului Harry nu va fi prezent în linia succesiunii, iar Charles se va asigura de acest lucru.

Motivul principal l-ar repreznta faptul că Prințul Charles vrea să reducă numărul persoanelor din linia directă a tronului și este gata să intre într-o bătălie juridică pentru a obține acest lucru. Asta înseamnă că fiul Reginei Elisabeta face primele demersuri pentru a schimba legile Coroanei Britanice, unele vechi de sute de ani.

„Harry și Meghan au spus că Archie nu va fi niciodată prinț, chiar și atunci când Charles va deveni rege”, a afirmat sursa citată.