Lilibet „Lili” Diana Mountbatten-Windsor s-a născut vineri la 11:40 într-un spital din Santa Barbara, California. Deși aceasta trebuia să se nască pe 10 iunie, adică exact data la care Prințul Philip ar fi împlinit 100 de ani, lucrurile s-au întâmplat mai devreme.

„Pe 4 iunie, am fost binecuvântați de sosirea fiicei noastre, Lili. Ea este mai mult decât ne-am fi putut imagina vreodată și rămânem recunoscători pentru dragostea și rugăciunile pe care le-am simțit de pe tot globul. Vă mulțumim pentru amabilitatea și sprijinul dvs. continuu în acest moment special pentru familia noastră”, a transmis cuplul pe site-ul Archwell.

Pe de altă parte biograful regal îi desființează total pe ducii de Sussex, în ceea ce privește numele ales pentru fetiță. Angela Levin susține că numele de Lilibet este „o poreclă extrem de intimă” din cadrul Familiei Regale.

Totodată, biograful regal susține că această alegere este una ”obraznică” în fața Reginei, în contextul în care așa o alinta soțul ei care a murit în urmă cu câteva săptămâni.

„Nu cred că este o idee bună – cred că este o alegere obraznică față de Regină. Este un nume de alint pe care îl folosea soțul ei, care a murit recent. Prințul Charles nici nu ar îndrăzni să-i spună mamei sale Lilibet”, a declarat Angela Levin pentru Good Morning Britain.

În ceea ce privește discuțiile cu Regina, biograful susține că nu crede că Prințul Harry ar fi vorbit cu ea despre acest nume. „Pun pariu că nu i-a spus că o va numi Lilibet”, citează Daily Mail.

De unde provine porecla Reginei Elisabeta

Numele de ”Lilibet” are o semnificație aparte pentru Regina Elisabeta și a apărut încă din copilărie atunci când aceasta nu putea să-și pronunțe corect numele, așa că tatăl ei, Regele George al VI-lea, i s-a adresat cu numele de ”Lilibet”.

„Lilibet este mândria mea, Margaret (n.r. sora Reginei) este bucuria mea!”, a spus la acea vreme Regele George.

Și Prințul Philip a preluat această poreclă, el fiind ultima persoană care i s-ar fi adresat cu acest apelativ de alint Reginei.

În ciuda numelui ales de ducii de Sussex, Regina Elisabeta a II-a şi membrii familiei regale s-au declarat „încântaţi” de naşterea fetiţei Prinţului Harry şi a soţiei sale Meghan Markle anunţată duminică, a declarat Palatul Buckingham.

”Au fost informaţi şi sunt încântaţi de vestea naşterii unei fetiţe pentru ducele şi ducesa de Sussex”, a declarat o purtătoare de cuvânt a Palatului Buckingham.

De cealaltă parte, Prințul Charles și Camilla au transmis și ei felicitări proaspeților părinți.

„Felicitări pentru Harry, Meghan și Archie pentru sosirea bebelușului Lilibet Diana”, este mesajul transmis de Prințul Charles și Camilla, pe pagina oficială de Instagram.

„Felicitări Ducelui și Ducesei de Sussex pentru nașterea Lilibet Diana! Regina, Prințul de Wales și Ducesa de Cornwall și Ducele și Ducesa de Cambridge sunt încântați de știri. Lilibet este al 11-lea strănepot al Majestății Sale.”, este mesajul publicat pe pagina de Instagram a Familiei Regale.