Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a deschis oficial o nouă sesiune parlamentară. Este primul eveniment oficial major la care participă suverana britanică, după decesul soțului său, Prințul Philip.

Anul acesta, ceremoniile au fost ajustate atât din cauza doliului din familia regală cât și a restricțiilor privind evenimentele publice în timp de pandemie. Suverana a fost însoțită de moștenitorul tronului, prințul Charles, și de soția acestuia, Camilla, ducesă de Cornwall.

La Palatul Westmisnter, toată asistența a purtat mască. Cei care au primit permisiunea de a asista sau participa la ceremonii s-au testat anti-Covid înainte. Potrivit tradiției, discursul reginei cuprinde agenda guvernului.

“Marea Britanie este decisă să ajungă la zero emisii poluante până în 2050. Va fi introdusă legislația necesară pentru a contracara activități ostile ale altor țări. Vor fi luate măsuri pentru a combate inegalitățile rasiale și etnice și pentru interzicerea terapiilor de conversie. Va fi promovată de asemenea legislația necesară pentru a fi siguri că Marea Britanie deține și promovează cele mai înalte standarde privind protecția animalelor. Guvernul meu va porni de la succesul campaniei de vaccinare, pentru a deveni un lider în promovarea științei, de noi terapii pentru afecțiuni precum cancerul. Mă rog ca Dumnezeu Atotputernicul să vă binecuvânteze deciziile.”, a transmis Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii, potrivit People.

Gestul făcut de Prințul Philip înainte să moară

Prințul Philip a încetat din viață pe 9 aprilie, la vârsta de 99 de ani. La ceremonia de înmormântare a participat un dric special. Nu mulți știu că acesta a fost conceput chiar de Ducele de Edinburgh. E vorba de un pick-up militar Land Rover.

Sicriul Prințului Philip a fost transportat de la Castelul Windsor la capela St. George de un dric special, un pick-up militar Land Rover Defender de culoare Dark Bronze Green. Acesta a fost modificat atent, la fabrica Land Rover din Solihull, conform dorințelor și indicațiilor Ducelui de Edinburgh.

Potrivit BBC.com, Prințul Philip a început să-și pregătească propriul dric în urmă cu 16 ani, în 2003, când avea 82 de ani. Cum acesta a luptat în Marina Regală (Royal Navy) în cel de-al doilea Război Mondial, prima modificare solicitată Land Rover a fost schimbarea culorii mașinii din „Belize Green” în „Dark Bronze Green”, o culoare specifică vehiculelor militare Land Rover. Apoi, bena mașinii a fost realizată exact după dimensiunile sicriului Prințul Philip, elementele de ancorare și protecțiile din cauciuc fiind montate astfel încât coșciugul să intre la fix.

Sursă foto: Dreamstime